Γιάννενα: Μ. Ελισάφ – Να λειτουργήσει κανονικά το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο Γιάννενα: Μ. Ελισάφ – Να λειτουργήσει κανονικά το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μ. Ελισάφ – Να λειτουργήσει κανονικά το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο

Γιάννενα: Μ. Ελισάφ – Να λειτουργήσει κανονικά το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο
Στην πορεία της τοπικής οικονομίας, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «απαντά» η τοποθέτηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ
Στην ανησυχία για την πορεία της τοπικής οικονομίας, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «απαντά» η τοποθέτηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ πριν από λίγη ώρα, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στο Δημαρχείο, για τα βραβεία ανακύκλωσης.
Ο κ. Ελισάφ με τη δήλωσή του «έδειξε» προς την κατεύθυνση της κανονικής επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου από τον Σεπτέμβριο, με την υποδοχή και των πρωτοετών φοιτητών, μακριά από τις συνθήκες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Με το ίδρυμα να παραμένει κλειστό από τις αρχές Μαρτίου και την σταδιακή επάνοδο των φοιτητών στις Σχολές, να γίνεται για έναν αριθμό που υπολογίζεται, ότι δεν ξεπερνά τις 2000 φοιτητές, το οικονομικό πλήγμα που υπάρχει ήδη στην πόλη, έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται.
Αρκετοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τονίζουν στο epirusonline, ότι είναι πολλοί οι φοιτητές που από τον Απρίλιο ξενοίκιασαν και άδειασαν τα διαμερίσματα, διαβλέποντας, ότι η πανδημία θα υποχρεώσει το Πανεπιστήμιο, να συνεχίσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και τις εξετάσεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου για να διεξαχθούν οι εξετάσεις της εαρινής περιόδου εξ αποστάσεως, ο κ. Ελισάφ τόνισε, ότι κατανοεί απόλυτα τη δυσκολία να επιστρέψει η κανονική λειτουργία στο Πανεπιστήμιο σε αυτή τη φάση, πρόσθεσε όμως με νόημα, ότι ελπίζει, αυτό να είναι ένα προσωρινό μέτρο και από τον Σεπτέμβριο, όλα να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
«Πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο θα προετοιμαστεί κατάλληλα και από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει , με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης.
Δεν είναι εύκολο, το κατανοώ απόλυτα, όμως χρειάζεται οργάνωση και λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για να λειτουργήσει και πάλι η πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως πρέπει», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μ. Ελισάφ – Να λειτουργήσει κανονικά το Πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1388349720616010378
Σχόλια
item