Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΠΓΝΙ - Προχωρά σε τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΠΓΝΙ - Προχωρά σε τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΠΓΝΙ - Προχωρά σε τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό

Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΠΓΝΙ - Προχωρά σε τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό

Εκ νέου στο προσκήνιο η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος μετά την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, αυτό της διενέργειας των τεστ αντισωμάτων για το υγειονομικό προσωπικό των δομών υγείας στην Ήπειρο, ανέλαβε το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.


Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, το υπουργείο Υγείας όρισε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ως το νοσοκομείο που θα υποδέχεται και θα αναλύει το σύνολο των δειγμάτων που θα συλλέγονται και θα αποστέλλονται από τα νοσοκομεία της Ηπείρου, με το σκεπτικό, ότι το τμήμα Αιμοδοσίας διαθέτει ήδη το απαραίτητο μηχάνημα και γι’ αυτό θα αποσταλούν και χιλιάδες αντιδραστήρια για τη διενέργεια των τεστ αντισωμάτων.


Το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ έχει τη δυνατότητα εξέτασης μέχρι και 800 δειγμάτων ημερησίως για τα αντισώματα, ωστόσο όπως ανέφερε σε χθεσινές της δηλώσεις η διευθύντρια του Τμήματος, Ελευθερία Ζερβού, το σημαντικό είναι, να προκύψουν γρήγορα τα αποτελέσματα, ώστε να διαμορφωθεί μία ασφαλής εικόνα για το εάν το υγειονομικό προσωπικό της Ηπείρου, διαθέτει αντισώματα ή εάν τα ποσοστά παραμένουν και σε αυτούς τόσο χαμηλά, όσο και των άλλων πολιτών.


Εθελοντική προσφορά αίματος


Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σταδιακή επιστροφή στο μεταξύ στην κανονικότητα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα τακτικά χειρουργεία, επαναφέρει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το ζήτημα της επάρκειας σε αίμα.


Η κα. Ζερβού τόνισε, ότι το διάστημα των τριών μηνών της έξαρσης της πανδημίας, οι εξωτερικές αιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν και στα Ιωάννινα και στη Θεσπρωτία βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, όμως με την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και με δεδομένη την αύξηση των αναγκών κάθε καλοκαίρι, η ανάγκη για την εθελοντική προσφορά αίματος, παραμένει τεράστια.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΠΓΝΙ - Προχωρά σε τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8901620564891673685
Σχόλια
item