Γιάννενα: Καπηλεία του έργου της βλέπει η «Ενότητα Πολιτών» Γιάννενα: Καπηλεία του έργου της βλέπει η «Ενότητα Πολιτών» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καπηλεία του έργου της βλέπει η «Ενότητα Πολιτών»

Γιάννενα: Καπηλεία του έργου της βλέπει η «Ενότητα Πολιτών»

Δεν άφησε αναπάντητα η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» τα περί «οδυνηρής έκπληξης» «και απελπιστικά χαμηλής ωριμότητας των μελετών», τα οποία ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων μιλώντας για το «Κέντρο για το Παιδί».

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Η αλήθεια για το “Κέντρο για το παιδί”», υπεραμύνεται της συμβολής της στην ωρίμανση του έργου και αφήνει να εννοηθεί πως σκόπιμα η δημοτική αρχή την αμφισβητεί, προκειμένου να δείξει ότι η ίδια κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει να ολοκληρώσει τον φάκελο υποβολής.

«Οι προγραμματικές συμβάσεις για την παραχώρηση στον δήμο Ιωαννιτών του χώρου του παλιού Ασύλου Ανιάτων είναι μια ιστορία με βάθος χρόνου. 


Η σύλληψη της ιδέας του “Κέντρου για το Παιδί”, ο σχεδιασμός και η διασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Σχεδίου βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι ξεκάθαρα όμως μια επιλογή της δικής μας δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο ενός συνολικού οραματικού σχεδιασμού της περιόδου που διοικήσαμε τον δήμο. 

Στη διάρκεια της θητείας μας εκπονήσαμε το master plan του Κέντρου, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του χώρου με το υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου και ολοκληρώσαμε, ως τις αρχές του 2019, με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και εξωτερικών συνεργατών, το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών μελετών, αναμένοντας το άνοιγμα της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για την υποβολής της πρότασης. 

Είναι γεγονός ότι η υπογραφείσα από εμάς προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του χώρου χρειαζόταν να πάρει μια παράταση και πιθανά λόγω τροποποίησης του νομικού πλαισίου να απαιτούνταν μια επικαιροποίηση», αναφέρει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», σημειώνοντας πως από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι, επί της ουσίας, η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο τεχνικής ωριμότητας και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.

Και καταλήγει: «Η καπηλεία του έργου των άλλων δεν αποτελεί αρχοντική πράξη. Το μόνο αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι, έστω και αργά, η δημοτική αρχή κατάλαβε ότι εφόσον δεν έχει δικό της όραμα, δεν είναι κακό να υλοποιεί το δικό μας, για το καλό του τόπου. Η παρακαταθήκη που αφήσαμε είναι σπουδαία κι ας ελπίσουμε ότι η δημοτική αρχή θα την αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καπηλεία του έργου της βλέπει η «Ενότητα Πολιτών»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3546085156240661762
Σχόλια
item