Ρόδος: Εννιάχρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα -«Δεν έχουμε να φάμε», λέει η άνεργη μητέρα

Ρόδος: Εννιάχρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα -«Δεν έχουμε να φάμε», λέει η άνεργη μητέρα

Eνα περιστατικό από το νησί της Ρόδου που προκαλεί θλίψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα 24 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ένα 9χρονο κοριτσάκι περίμενε στη σειρά έξω από φούρνο για να πάρει ψωμί με τη μητέρα του και σύμφωνα με τις καταγγελίες έχασε τις αισθήσεις του από την πείνα. 

Πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα έχοντας δύο παιδιά, ένα νοίκι που τρέχει και μόλις και μετά βίας το καλύπτει, ενώ έχει μείνει άνεργη.

Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θ. Σταμούλης επιβεβαίωσε το συμβάν στην τηλεόραση του Open, ενώ αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων. 

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι... νέκρα».

Οσον αφορά το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, η κα Σοφία Μανιά από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, επεσήμανε: O σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της κι εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας. 

Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει. Ψάχνει κι ο σύλλογος για να βρούμε μια δουλειά να τα βγάλει πέρα» είπε η κα Μανιά και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος έχει επιληφθεί του θέματος, για να έχουν τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι ένα πιάτο φαγητό.

Συγκλονίζει η μητέρα

Η μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο στη Ρόδο μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ανεργία.

«Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι», λέει και συμπληρώνει ότι εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει.

«Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι».

epirusblog.gr
5 of 5
Ρόδος: Εννιάχρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα -«Δεν έχουμε να φάμε», λέει η άνεργη μητέρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8272019312943454744
item