Ιταλία: "Χρειάζεται ναυτικός αποκλεισμός της Τουρκίας στη Λιβύη"

Ιταλία: "Χρειάζεται ναυτικός αποκλεισμός της Τουρκίας στη Λιβύη"

Πιέσεις με μετανάστες και Σύριους μισθοφόρους μέσω Τυνησίας από την Άγκυρα

Κανονικό ναυτικό αποκλεισμό ζητά Ιταλός βουλευτής μετά από “καυτές” πληροφορίες για τουρκικό σχέδιο αντίστοιχο με τον Έβρο μετά την υπογραφή Αθήνας-Ρώμης για την ΑΟΖ. 

Ένας Ιταλός βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο ότι η μόνη απάντηση στις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη είναι η επιβολή “ασφυκτικού” ναυτικού αποκλεισμού.

Στους κανόνες εκβιασμού που επιδιώκει ο Ερντογάν, μάθαμε σήμερα από τη Ιταλική υπηρεσία πληροφοριών ότι υπάρχουν 20 χιλιάδες μετανάστες στην Λιβύη έτοιμοι να μεταβούν στην Ιταλία, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως όπλο εκβιασμού προς εμάς", πρόσθεσε ο Νταλμάστρο.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Ιταλικού Κόμματος Αδελφότητας και αρχηγός του συνασπισμού στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής, Αντρέα Νταλμάστρο, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο ότι «ενώ ο Ιταλός ΥΠΕΞ δεσμεύτηκε να διανείμει 450 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας, ο Σουλτάνος ​​Ερντογάν παρενέβη στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην συνέχεια στη Λιβύη, περιθωριοποιώντας τον ρόλο της Ιταλίας,εμφανιζόμενος ως ο καλύτερος σύμμαχος του Σαράτζ.

Ο δεξιός βουλευτής επεσήμανε επίσης ότι "η απάντηση του De Mayo, περί αναδιανομής των μεταναστών και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που δεν θα φτάσει ποτέ, είναι σε  πλήρη αντίφαση”.

Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η μόνη σοβαρή απάντηση για την ανατροπή αυτού του τουρκικού σχεδίου που είναι ανέντιμο και ανήθικο, ήταν και εξακολουθεί να είναι η επιβολή ενός σκληρού ναυτικού αποκλεισμού που το κόμμα του ζητά εδώ και χρόνια.

Μετά την Ελλάδα λοιπόν, τώρα εκβιάζει παρασκηνιακά και την Ιταλία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν που παριστάνει το Οθωμανό ηγέτη της Μεσογείου. Αν δεν “ξυπνήσουν” έγκαιρα εκεί στην ΕΕ, τότε οι Τούρκοι θα γεμίσουν την Ευρώπη με μετανάστες έχοντας τα δικά τους σχέδια.

Μέσω Τυνησίας οι Σύριοι στη Λιβύη

Την ίδια περίοδο φαίνεται να βρήκε νέο τρόπο ο Ερντογάν να στέλνει τα στίφη των άγριων Σύριων μισθοφόρων του στη Λιβύη μέσω της Τυνησίας, κάνοντας “κουρέλι” τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ.  

Ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης (LNA) Suleiman al-Shahoubi, επιβεβαίωσε ότι άνω των 100 Σύριων μισθοφόρων μεταφέρθηκαν από την Τυνησία στην πρωτεύουσα Τρίπολη, με κίτρινα λεωφορεία.

Ομάδες μισθοφόρων από τη Συρία πρόσφατα έφτασαν στη Λιβύη, μετακινούμενοι μέσω του τυνησιακού εδάφους, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, υπό την προστασία πολιτοφυλακών πιστών στην κυβέρνηση Al-Wefaq, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας.

Ο Al-Shahwbi δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Irm News: «Πέντε λεωφορεία βγήκαν από την Σαμπράτα προς την Τρίπολη προερχόμενα από Τυνησία, μεταφέροντας Σύριους μισθοφόρους, οι οποίοι ήταν συνοδευόμενοι από βαριά φρουρά που αποτελείτο από Λίβυους ένοπλους.

ύμφωνα με την πηγή ασφαλείας, το σπίτι του Σείχη Σαλέχ Αλ-Φάντι, επικεφαλής του «Κοινωνικού Συμβουλίου των Φυλών Tarhuna» και ενός εκ των μεγαλυτέρων  υποστηρικτών του λιβυκού στρατού, έπεσε θύμα αυτών των ενεργειών, αφού οι Σύριοι μισθοφόροι έκαψαν το σπίτι του στην πόλη Ταρχούνα.

Οι Σύριοι έφθασαν από τα δυτικά σύνορα, πράγμα που σημαίνει ότι μεταφέρθηκαν από την Τουρκία σε ένα αεροδρόμιο της Τύνιδας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Σαμπράθα και μετά στην Τρίπολη.

Η κατάσταση στις περιφέρειες και τις πόλεις στις οποίες έχουν εισέλθει οι συριακές πολιτοφυλακές είναι πολύ κακή, καθώς τα μέλη τους πραγματοποιούν καθημερινά ένοπλες ληστείες, είτε για δημόσια περιουσία που ανήκει στο κράτος, είτε για ιδιωτική ιδιοκτησία πολιτών ή κατοίκων, καθώς και βιασμούς γυναικών.

Στην Λιβύη έχει απλωθεί το πέπλο της πιο στυγνής τρομοκρατίας με την βοήθεια των Τούρκων και Σύριων, ενώ οι φυλές της χώρας παίρνουν τα όπλα για να πολεμήσουν πλέον για τα σπίτια τους. 

Η Τουρκία έχει αναδειχθεί στην χώρα του κακού η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να διασπείρει τον όλεθρο και την καταστροφή όπως και την εποχή των Οθωμανών διακόπτοντας κάθε φυσιολογική ανθρώπινη δραστηριότητα.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: "Χρειάζεται ναυτικός αποκλεισμός της Τουρκίας στη Λιβύη"
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1188702152100552410
item