Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι: ''Η Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» καταδίωξε πλοία μας''

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι: ''Η Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» καταδίωξε πλοία μας''

Δεν περίμεναν αυτή την κίνηση οι Τούρκοι

Την πρώτη την τουρκική αντίδραση είχαμε πριν από λίγο για το σημερινό περιστατικό έξω από τις ακτές της Λιβύης. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα,  είχαμε “Ελληνοτουρκική κόντρα” ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μετέφερε όπλα. 

Τα περισότερα ΜΜΕ της ''γειτονικής'' χώρας κάνουν λόγο για ''πρόκληση'' της Ελλάδας, καθώς παρενοχλήθηκαν τουρκικά πολεμικά. 

Τι αναφέρουν: 

''Η φρεγάτα «Σπέτσαι», η οποία πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη, δέχθηκε σήμα από τον ιταλό διοικητή της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής δύναμης να ελέγξει ύποπτο τουρκικό εμπορικό πλοίο, καθώς υπήρξε πληροφορία για μεταφορά όπλων και στρατιωτικού υλικού προς τη Λιβύη, σπάζοντας το εμπάργκο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ελληνικό ελικόπτερο απογειώθηκε, έτσι ώστε να πετάξει πάνω από το πλοίο Cirkin και να μπορέσει η ομάδα να το προσεγγίσει για να το ελέγξει.

Το φορτηγό πλοίο έστειλε σήμα ότι καθοδηγείται και φυλάσσεται από τις τουρκικές αρχές και συγκεκριμένα τρεις τουρκικές φρεγάτες, ζήτησε την απομάκρυνση του ελικοπτέρου, αρνούμενο έτσι τον έλεγχο του φορτίου που κουβαλά. Ο Έλληνας κυβερνήτης ζήτησε νέες εντολές από τον ιταλό διοικητή και πήρε την εντολή να επιστρέψει.'', καταλήγει το τουρκικό άρθρο. 

Η επιχείρηση ''ΕΙΡΗΝΗ'' πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα, καθώς οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να στέλνουν οπλισμό, θα ''ξυπνήσουν'' οι Βρυξέλλες;Το όλο γεγονός έχει δύο όψεις. 

Από την μία, Ελληνική φρεγάτα τα έβαλε με τρία, ή τεσσερα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, κάτι που δείχνει πως το ΠΝ όχι μόνο είναι σε ετοιμότητα, αλλά μπορεί να τα βάλει με τον εχθρό, ακόμα και εάν αριθμητικά ο αντίπαλος υπερτερεί. 

Από την άλλη όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ανακοίνωση από την ΕΕ, καμία καταδίκη κατά της Άγκυρας για το σημερινό περιστατικό, καθώς τα πλοία των Τούρκων δεν υπάκουσαν στις εντολές. 

See Yeni Akit Gazetesi's other Tweets

epirusblog.gr
5 of 5
Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι: ''Η Φ/Γ «ΣΠΕΤΣΑΙ» καταδίωξε πλοία μας''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3852437795159295755
item