Διπλό μήνυμα αποτροπής εκπέμπει ο Στρατός στον Έβρο: Αποτροπή στην οριογραμμή και ασκήσεις σε όλο το Νομό

Διπλό μήνυμα αποτροπής εκπέμπει ο Στρατός στον Έβρο: Αποτροπή στην οριογραμμή και ασκήσεις σε όλο το Νομό
-Και στην οριογραμμή και στα πεδία ασκήσεων
-Βολές με όλα τα μέσα
-Ο Covid-19 εξασθενεί και οι μονάδες «πατάνε γκάζι» για την εκπαίδευση

Διπλό μήνυμα εκπέμπεται από σήμερα 1η του Ιούνη στον ακριτικό Έβρο και ο λόγος είναι πως εκτός από τα έργα αποτροπής που δεν σταματούν από τις Διμοιρίες του Μηχανικού, όπως και την χάραξη του νέου φράχτη, η πλειονότητα των μονάδων του Νομού εξέρχονται για μια πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
«Θα γίνουν πολλά αυτό το διάστημα και θα φανούν, είναι το σταθερό μήνυμα ισχύος που εκπέμπει όλο το χρόνο ο Έβρος προς κάθε ενδιαφερόμενο», έλεγε με νόημα ανώτατο στέλεχος από τον ακριτικό Νομό.
Την στιγμή που η συνοριοφυλακή έχει πριμοδοτηθεί με τη μετακίνηση 400 αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής και που στη μεθόριο πλέον ο Στρατός έχει αλλάξει ριζικά, ήρθε ο καιρός που οι μάχιμες μονάδες του Έβρου πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.
Μπορεί από την 28η Φεβρουαρίου και το επόμενο διάστημα ως σήμερα σ’ όλο τον Έβρο τα στελέχη του Στρατού Ξηράς από τους Ανώτατους έως και τον πιο νέο οπλίτη που υπηρετεί στα σύνορα να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν εμποδίζει καν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μονάδων.
Και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αποστέλλεται το μήνυμα ότι ο Στρατός Ξηράς μπορεί να διακλαδώνεται και ν’ αναλαμβάνει ταυτόχρονες αποστολές.
  • Η κόπωση και οι διαρκείς επιφυλακές, οι συναγερμοί, η μη απομάκρυνση από τις περιοχές ευθύνης κι άλλα είναι το καθημερινό σκηνικό που αντιμετωπίζουν όλα τα στελέχη που υπηρετούν στις μονάδες του Έβρου.
Οι τελευταίες εξελίξεις με την πιθανότητα επανάληψης εικόνων που ζήσαμε όλοι τους τελευταίους μήνες με τους χιλιάδες μετανάστες να καθοδηγούνται από τους Τούρκους να περάσουν στην Ελληνική πλευρά, διατηρεί το επίπεδο ασφαλείας σε υψηλά επίπεδα όμως από την άλλη πλευρά πρέπει οι μονάδες ν’ ασκηθούν στ’ αντικείμενα που έχουν ως αποστολή.
Αυτό ακριβώς πρόκειται να ξεκινήσει από σήμερα και για ένα μεγάλο διάστημα ώστε όλοι να δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και τα τμήματα εκείνα που έχουν παραμείνει στον Έβρο από μονάδες της ενδοχώρας θα συμμετέχουν κι εκείνα κανονικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από την ηγεσία.
Σίγουρα, όπως εξηγούσαν στρατιωτικές πηγές, τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19 «φρέναραν» πολλές από τις εκπαιδευτικές δράσεις, όμως μέσα στον Ιούνιο στα βορειοανατολικά σύνορα με την Τουρκία όλες οι μονάδες σταδιακά εκκινούν για μια σειρά από μικρής και μεσαίας κλίμακας ασκήσεις.
  • Και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι Επιτελικές προτάσεις προς την ηγεσία είναι ότι μπορεί το προσωπικό στον Έβρο να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή όλο αυτό το διάστημα και προσανατολισμένο στην φρούρηση της μεθοριακής γραμμής με την Τουρκία, λόγω της υβριδικής απειλής του μεταναστευτικού, ωστόσο όλα τα στελέχη πρέπει ν’ ασκηθούν στα στρατιωτικά καθήκοντα που έχουν στις μονάδες τους, πάνω στα όπλα τους και στα οπλικά συστήματα που χειρίζονται.
Άλλωστε μετά την εποχή του Κορωνοϊού, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ασκήσεις οι μονάδες, εξηγούσαν στρατιωτικές πηγές, διότι ακολουθεί η θερινή περίοδος που ορισμένες από τις δραστηριότητες περιορίζονται, άρα τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσει ένα pressing μέσα από το οποίο θα φανεί και το επίπεδο ετοιμότητας, που στο Νομό έχει αποδειχτεί πως ήταν και παραμένει υψηλό.
epirusblog.gr
5 of 5
Διπλό μήνυμα αποτροπής εκπέμπει ο Στρατός στον Έβρο: Αποτροπή στην οριογραμμή και ασκήσεις σε όλο το Νομό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2127998219232620009
item