Άρτα: Απαραίτητο το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Άρτα: Απαραίτητο το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Απαραίτητο το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου

Για πλήρη αδράνεια της κυβέρνησης για τη λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.), με έδρα την Άρτα, το οποίο ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Παιδείας και  Αγροτικής Ανάπτυξης, η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,  μαζί με τους βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ.
«Απέναντι στην ακαδημαϊκή αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με τη διοικητική και λειτουργική ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την  ίδρυση Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα αλλά και τη δημιουργία Π.Α.ΤΕ.Π.Η. είχε σταθεί τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. 
Σήμερα, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στην ίδια λογική, αφού επιπλέον με απόφαση της Υπουργού Παιδείας καταργήθηκε το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της Γεωπονικής Σχολής της Άρτας με την κατάργηση ενός εκ των δύο τμημάτων της.
Επιπλέον, μετά από σχεδόν έναν χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ, καμία ενέργεια δεν έχει αναληφθεί για την υλοποίηση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, καταρρακώνοντας τη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία και δυναμική που είχε διαμορφωθεί», αναφέρεται.
Οι Βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν το αίτημα για τη λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, «ζητώντας σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δέσμευση πόρων, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα ιστορικό εγχείρημα για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία τόσο της Άρτας όσο και της Ηπείρου συνολικά».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Απαραίτητο το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1969719398821729650
Σχόλια
item