Γιάννενα: Στόχος των ελέγχων η πειθώ και όχι η καταστολή

Γιάννενα: Στόχος των ελέγχων η πειθώ και όχι η καταστολή

Μεικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από την Αστυνομία, τη Δημοτική αστυνομία και τη Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, έχουν αναλάβει τον έλεγχο για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, κυρίως στα καταστήματα εστίασης, με στόχο την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Καθημερινά, τα μεικτά κλιμάκια προχωρούν σε ελέγχους σε καταστήματα σε ολόκληρη την έκταση του δήμου Ιωαννιτών, όπου και τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκαν φαινόμενα συνωστισμού, με τα πρόστιμα που προβλέπονται να είναι αυστηρά, αλλά και την ποινή της αναστολής λειτουργίας δυσβάσταχτη.
Η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και του αριθμού των πελατών ανάλογα με το εμβαδό του κάθε καταστήματος παραμένει ένα βασικό μέτρο ενάντια στην «επανάκαμψη» του ιού, ειδικά μετά τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε άλλες περιοχές της χώρας.
«Στόχος δεν είναι η καταστολή, αλλά η πειθώ, να πείσουμε τους επαγγελματίες ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα», σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, που τις προηγούμενες ημέρες, μετά από παράπονα και διαμαρτυρίες για συνωστισμό σε διάφορες επιχειρήσεις, είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστο Τάτση, αλλά και με την Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων.
Ο κ. Ελισάφ τόνισε την ανάγκη συνέχισης τήρησης των μέτρων, για να παραμείνει η πόλη «καθαρή» από τον κορωνοϊό, αλλά και να αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσω του τουρισμού.
«Ο ιός είναι εδώ και θα αναγκαστούμε να συμβιώσουμε μαζί του.Πρέπει να διατηρήσουμε όλα τα προστατευτικά μέτρα και το πιο σημαντικό από αυτά τα μέτρα είναι η τήρηση των αποστάσεων. Κάθε αδικαιολόγητη χαλάρωση θα έχει συνέπειες και το διαπιστώσαμε σε άλλες περιοχές της χώρας. 
Είναι καλό να διατηρήσουμε το μοναδικό προνόμιο που είχαμε, δηλαδή τα ελάχιστα κρούσματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ΠΓΝΙ κανένας ασθενής σε νοσηλεία.Αυτό το πλεονέκτημα θα είναι και το ατού μας την επόμενη ημέρα.
Θα πρέπει επομένως και τα καταστήματα εστίασης να τηρήσουν απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες», σημείωσε, καταλήγοντας πως «η τήρηση των μέτρων αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι μονόδρομος».

Παράπλευρες απώλειες στην τοπική οικονομία

Οι… παρενέργειες, πάντως, του κορωνοϊου σε οικονομικό επίπεδο καλά κρατούν, αφού ένα ακόμη ζωτικό οικονομικό «κύτταρο» της πόλης, η φοιτητική κατοικία, έχει πληγεί. 
Η αρχική αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου και στη συνέχεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει ως αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να έχουν φύγει πρόωρα από την πόλη και πολλά διαμερίσματα να μένουν ανοίκιαστα για πολλούς μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ελισάφ εξέφρασε την ελπίδα πως το μέτρο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του πανεπιστημίου θα είναι προσωρινό και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το ίδρυμα θα είναι έτοιμο με ασφάλεια να υποδεχτεί παλιούς και νέους φοιτητές. 

«Χρειάζονται μέτρα και υποδομές, και πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο θα είναι έτοιμο ώστε να λειτουργεί κανονικά, ανάλογα βέβαια και με τη γενική κατάσταση που θα επικρατεί. 

Το καλοκαίρι είναι κρίσιμο και αν το ξεπεράσουμε, και με την έλευση των τουριστών που τους χρειαζόμαστε για τη συνολική εικόνα, το πανεπιστήμιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει με τους υγειονομικούς κανόνες που προβλέπονται», σημείωσε.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόχος των ελέγχων η πειθώ και όχι η καταστολή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3381395831814836458
item