Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Γερμανία μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Γερμανία μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Τη συνδρομή του στρατού ζήτησε η Γερμανία για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός καθώς αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα σε διάφορες περιοχές όπως τη Βεστφαλία και το Βερολίνο.

Στην ατμομηχανή της Ευρώπης, οι αρχές ανησυχούν για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ να ανακοινώνει ότι τις τελευταίες ώρες ο επιδημιολογικός δείκτης ξεπέρασε το «2».

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορέας του νέου κορωνοϊού μολύνει πάνω από ένα άτομο.

Χθες, ο επιδημιολογικός δείκτης R στη Γερμανία εκτινάχθηκε στο 2,8 από 1,7 το Σάββατο, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Robert Koch.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μέτρηση βασίζεται στον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων ημερών.Με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών, ο ρυθμός αναπαραγωγής αυξήθηκε στο 2,03.

Επισημαίνεται ότι για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού το R πρέπει να είναι κάτω από το 1.

Η αιφνιδιαστική άνοδος του δείκτη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα περισσότερα από 1029 θετικά κρούσματα που διαγνώστηκαν σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Αυτό συμβαίνει μετά τον εντοπισμό τοπικών εστιών της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα της Μέρκελ καταγράφηκαν 537 κρούσματα.

Στη Γερμανία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τις 190.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 8.885.

Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν πάνω από 1.029 κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ , οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και πανδημίας, οι επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη ανοίγουν σήμερα για πρώτη φορά μετά το τρίμηνο lockdown που είχε επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid- 19.

Το μεγάλο ερώτημα είναι , όπως επισημαίνει το CNN, εάν θα προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους οι κάτοικοι του «Μεγάλου Μήλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα του Τραμπ, τα κρούσματα της νόσου Covid- 19 αγγίζουν ήδη τα 4,2 εκατομμύρια ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 219.000.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Γερμανία μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2147063589412719577
item