Συντάξεις: Την ίδια ημέρα κύριες και επικουρικές Συντάξεις: Την ίδια ημέρα κύριες και επικουρικές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συντάξεις: Την ίδια ημέρα κύριες και επικουρικές

Συντάξεις: Την ίδια ημέρα κύριες και επικουρικές

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων στην ίδια ημερομηνία αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. 

Eτσι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου θα πληρωθούν τέλος Ιουλίου ταυτόχρονα με τις κύριες συντάξεις ενώ το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε μόνιμη βάση.

Η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων γίνεται για πρώτη φορά και είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του που υπαγορεύεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020.

«Τα πλεονεκτήματα για τους περίπου 1.250.000 σημερινούς δικαιούχους επικουρικής σύνταξης είναι πολλά και σημαντικά», επεσήμανε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Το κυριότερο, όμως, είναι ότι επιτυγχάνουμε 1.250.000 τραπεζικές συναλλαγές λιγότερες σε μηνιαία βάση καθώς οι συνταξιούχοι στέκονταν πάνω από μία φορά στις ουρές των γκισέ των τραπεζών ή των ΑΤΜ για την λήψη των συντάξεών τους», σημείωσε.
epirusblog.gr
5 of 5
Συντάξεις: Την ίδια ημέρα κύριες και επικουρικές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6674252875692126856
Σχόλια
item