Γιάννενα: Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τα Γιάννενα με ποδηλατοδρόμους! Γιάννενα: Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τα Γιάννενα με ποδηλατοδρόμους! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τα Γιάννενα με ποδηλατοδρόμους!

Γιάννενα: Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τα Γιάννενα με ποδηλατοδρόμους!

Κάλεσμα σε κατοίκους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, φοιτητές να προτείνουν ένα δίκτυο ποδηλάτου για την πόλη.
Δύο Γιαννιώτες δημιουργούν μία πλατφόρμα στην οποία 100 περίπου πολίτες και φορείς θα συνεισφέρουν σε ιδέες και πληροφορίες, ώστε όλοι μαζί να φτιάξουν ένα πλάνο δράσης και να το καταθέσουν στον δήμο Ιωαννιτών.
Τα Γιάννενα δεν έχουν ουσιαστικά ποδηλατόδρομους. Καλύπτουν μόνο επτά χιλιόμετρα σε μία πόλη 110.000 κατοίκων. Η πόλη προσφέρεται για ποδήλατο, στο κέντρο δεν υπάρχουν ανηφόρες και θα μπορούσες να κάνεις τις δουλειές σου με άνεση και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι με αυτοκίνητο ή πεζός.
Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται με 50.000 ευρώ από την πλατφόρμα Civic Europe η οποία ενθαρρύνει τους πολίτες να αναλάβουν τοπικές πρωτοβουλίες, ώστε να αλλάξουν τις τοπικές τους κοινωνίες, υλοποιώντας τις ιδέες τους. 
Στα Γιάννενα την πρωτοβουλία πήραν ο Νικηφόρος Παπαχρήστος και Βασίλης Φλούδας και έχουν επίσης την υποστήριξη του Vouliwatch που θα βοηθήσει με την εμπειρία του σε πρωτοβουλίες ανοιχτής διακυβέρνησης και συμμετοχής.
Ελπίζουν τώρα ότι θα καταφέρουν να φέρουν μαζί 100 πολίτες και δέκα φορείς της πόλης, ώστε μέσα από συζητήσεις και εργαστήρια να καταρτίσουν ένα πλάνο δράσης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων. 

Αυτό το πλάνο θα ανέβει στο ίντερνετ για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, και στη συνέχεια θα σταλεί στο δημαρχείο μαζί με υπογραφές για την υλοποίησή του. «Η ιδέα μας προωθεί το δημόσιο διάλογο, ενισχύει τη φωνή των πολιτών και τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων», αναφέρεται στην πρόταση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τα Γιάννενα με ποδηλατοδρόμους!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 933691364728889805
Σχόλια
item