Στην Αίγυπτο σήμερα ο Νίκος Δένδιας - Στο επίκεντρο η οριοθέτηση ΑΟΖ Στην Αίγυπτο σήμερα ο Νίκος Δένδιας - Στο επίκεντρο η οριοθέτηση ΑΟΖ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στην Αίγυπτο σήμερα ο Νίκος Δένδιας - Στο επίκεντρο η οριοθέτηση ΑΟΖ

Στην Αίγυπτο σήμερα ο Νίκος Δένδιας - Στο επίκεντρο η οριοθέτηση ΑΟΖ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα, στην Αίγυπτο, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah el-Sisi).

Αμέσως μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukri), με τον οποίον θα συνομιλήσουν για ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Ν. Δένδιας, θα μεταβεί μαζί του στο Κάιρο όλη η ελληνική τεχνική ομάδα προκειμένου να ξαναπιάσει το νήμα της διαπραγμάτευσης οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Εξωτερικών την περασμένη Κυριακή σχετικά με τον παράγοντα της Αιγύπτου, είπε ότι «στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να υπογράψουμε μια συμφωνία με την Αίγυπτο στο πρότυπο αυτής που συνομολογήσαμε με την Ιταλία, δηλαδή μια συμφωνία στη βάση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. 


Η διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο δεν είναι εύκολη. Όπως βεβαίως δεν ήταν εύκολη και με την Ιταλία.

Ο υπουργός των Εξωτερικών ανέφερε ότι η Αθήνα θα θέσει μάλιστα στις Βρυξέλλες το ζήτημα της ενίσχυσης του Καΐρου για το Μεταναστευτικό.
epirusblog.gr
5 of 5
Στην Αίγυπτο σήμερα ο Νίκος Δένδιας - Στο επίκεντρο η οριοθέτηση ΑΟΖ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3541378785959676057
Σχόλια
item