Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα

Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα
Τι απαντά ο υπουργός Κ. Καραμανλής, σε ερώτηση του Στ. Καλογιάννη, για την προοπτική κατασκευής του οδικού άξονα, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής
Στα ερωτήματα που είχε θέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης για τον οδικό άξονα Καλπάκι - Κόνιτσας απάντησε ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής.

Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει, ζητούσε να πληροφορηθεί εάν έχει παραληφθεί και εγκριθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτίθεται το Υπουργείο να εντάξει την κατασκευή του.

Στην απάντηση του ο υπουργός Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Έχει κατατεθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και η υπολειπόμενη Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, ήτοι μιας γέφυρας μήκους 220 μέτρων, και του Κτηματολογίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει του Τεύχους «Τεχνική Έκθεση - Προϋπολογισμός», όπως κατατέθηκε στην Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, είναι 33,6 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 24%, των Γενικών Εξόδων & του Οφέλους Εργολάβου, αλλά και απρόβλεπτων 9%). 

Με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων και την παραλαβή της σύμβασης, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης πόρων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες».

Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε για το θέμα: «Οκτώ χρόνια μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης 2.000.000 ευρώ από το, τότε, Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι - Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης, το έργο βρίσκεται επιτέλους στην τελική φάση ωρίμανσής του. 

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος την πενταετία 2015 – 2019, όμως με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης της νέας γέφυρας στον ποταμό Βοϊδομάτη, το έργο θα παραληφθεί και θα ξεκινήσει η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του. Ένα έργο που θα δώσει νέες προοπτικές στους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2110045066018707244
Σχόλια
item