Θεσπρωτία: Άνοιξαν τις πόρτες τους και στη Θεσπρωτία τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία...

Θεσπρωτία: Άνοιξαν τις πόρτες τους και στη Θεσπρωτία τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία...

Με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 2,5 μήνες μετά το τελευταίο «κουδούνι», ολοκληρώνεται το άνοιγμα όλων των σχολείων. 

Οι μικροί μαθητές και στη Θεσπρωτία βρέθηκαν μπροστά σ' ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, λόγω των μέτρων προστασίας, που θα έπρεπε να τηρήσουν. Γνώριμοι οι χώροι του σχολείου, άγνωστες, όμως, οι συνθήκες. 

Βέβαια δεν προσήλθαν όλοι οι μαθητές, ενδεχομένως κάποιοι να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες, τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 26 βκαθώς κάποιοι γονείς είναι επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι για τον αν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί είναι κατά πόσο θα μπορέσουν όσοι  μικροί μαθητές επανήλθαν, να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, έτσι και για τις εκπαιδευτικές δομές, που άνοιξαν, δημοτικά και βρεφονηπιακοί σταθμοί,  υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς, για όσους μαθητές δεν είναι παρόντες. 

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. 

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). 

Δεν πραγματοποιήθηκε καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. 

Ισχύει η οδηγία για την τήρηση απόστασης ενάμιση μέτρου.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου. 

Πάντως, όπως έχει επισημανθεί από την ηγεσία του υπουργείου, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

[Επαναλειτούργησαν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και τα Ειδικά Σχολεία. Οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν έως τις 12 Ιουνίου, και εκείνες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου. 

Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας για τις περιπτώσεις, που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, είναι υποχρεωτική.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Άνοιξαν τις πόρτες τους και στη Θεσπρωτία τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 480808026024826650
item