Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες

Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες

Στην εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η μείωση των εσόδων για τον Μάιο θα είναι μεν αρκετά πιο μεγάλη από αυτήν του Απριλίου αλλά θα είναι της τάξης του 40%, εντός δηλαδή των εκτιμήσεων του υπουργείου.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε νέα έξοδο στις αγορές του επόμενους μήνες υπογραμμίζοντας ότι τα ποσά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται - μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού, και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης - για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

Σταϊκούρας: Διευρύνονται τα κριτήρια για τη β΄φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» (κρατικά δάνεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, που θα εκταμιευθούν στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου), δήλωσε ότι θα ενισχυθούν τα κριτήρια, προκειμένου να καλυφθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους. 

Πρόσθεσε δε, ότι κατά την α’ φάση το 85% των 600 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν αφορούσαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έως 50 εργαζόμενους.

Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κ.ά., ανέφερε πως «ο ΦΠΑ στην εστίαση εν πολλοίς θα πάει στον επιχειρηματία, ενώ ο ΦΠΑ στις μεταφορές θα πάει στον καταναλωτή». 

Τέλος, απέρριψε κατηγορηματικά, για ακόμη μία φορά, τα σενάρια για μειώσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1746407166118574188
Σχόλια
item