Άρτα: Στην Ατζέντα Το Μουσικό Σχολείο

Άρτα: Στην Ατζέντα Το Μουσικό ΣχολείοΣτην Υφυπουργό Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Αρταίων. Ποια θέματα έθεσε ο Τσιρογιάννης στη Ζαχαράκη.

Κάλεσε την Υφυπουργό να επισκεφθεί την Άρτα.

Ανέγερση νηπιαγωγείων, συντήρηση και εξοπλισμός σχολικών μονάδων, αλλά και το καυτό θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου, τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης του Δημάρχου Αρταίων με την Υφυπουργό Παιδείας, ενώ ο Χρ. Τσιρογιάννης την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Δήμου της περίοδο της καραντίνας.
Πιο συγκεκριμένα, συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας, με την Υφυπουργό κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Κώστα Χαρακλιά.
Αρχικά αναφέρθηκαν στον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού με τον Δήμαρχο να ενημερώνει την κα. Ζαχαράκη ότι ο Δήμος όλο το διάστημα της πανδημίας έδρασε έγκαιρα, δεν εφησύχασε και πραγματοποίησε συνεχόμενες και επαναληπτικές απολυμάνσεις. 
Όσο αναφορά τι σχολικές μονάδες, εκτός από την προμήθεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και τις τακτικές απολυμάνσεις, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία να διαθέσει μέσω των σχολείων στους μαθητές, που οι οικογένειές τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, 100 tablet, προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω της τηλεεκπαίδευσης.
Τα θέματα
Στην συνέχεια συζητήθηκαν μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, επικείμενες χρηματοδοτήσεις και προβλήματα στελέχωσης. 

Συγκεκριμένα:-Η ανέγερση τεσσάρων νέων νηπιαγωγείων σε Καμπή, Καλαμιά, Γραμμενίτσα και Αγίους Αναργύρους,
-Η αναγκαία χρηματοδότηση για συντήρηση και προμήθεια εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες του Δήμου,
-Το θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου και τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν,
-Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό,
-Τις συμβάσεις καθαριστριών.

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε την κ. Ζαχαράκη στην Άρτα για να δει από κοντά τις σχολικές υποδομές του Δήμου, την πορεία των εργασιών της ανέγερσης του νέου Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, αλλά και να ξεναγηθεί στα Βυζαντινά μνημεία και μουσεία της Άρτας.

Πηγή: ixotisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στην Ατζέντα Το Μουσικό Σχολείο
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5880399039715462007
item