Θεσσαλονίκη -Αρση μέτρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Στο 85%-95% η συμμετοχή των μαθητών Θεσσαλονίκη -Αρση μέτρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Στο 85%-95% η συμμετοχή των μαθητών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσσαλονίκη -Αρση μέτρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Στο 85%-95% η συμμετοχή των μαθητών

Θεσσαλονίκη -Αρση μέτρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Στο 85%-95% η συμμετοχή των μαθητών

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι ήταν στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, Ειδικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες.

«Η εικόνα που έχουμε είναι εξαιρετική. Το ποσοστό συμμετοχής στα δημοτικά σχολεία κυμαίνεται μεταξύ 85-95%. 

Όλα κύλησαν ομαλά, δε μας έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπσης, γνωστοποιώντας ότι σήμερα επαναλειτούργησαν 1.900 σχολικές μονάδες με 15.000 εκπαιδευτικούς. 

Από τους συνολικά 140.000 μαθητές της περιφέρειας κάποιοι θα επιστρέψουν αύριο, καθώς η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκος και στις περιπτώσεις που κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα και εφαρμόζεται εκ περιτροπής διδασκαλία.

Στο σχολείο με τήρηση μέτρων

Σε ό,τι αφορά τις άδειες εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από τον SARS-CoV-2, ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε ότι αφορούν σε ένα ποσοστό της τάξης του 7-8%, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ληφθεί μέριμνα ώστε καμία τάξη να μη μείνει χωρίς δάσκαλο. 

Κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση των μαθητών για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. 

Αντίστοιχη εικόνα υψηλής προσέλευσης παρατηρείται, σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, και στα νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία. Στα Γυμνάσια, εξάλλου, το ποσοστό των απόντων στην Κεντρική Μακεδονία είναι λίγο μικρότερο του 30% και στα Λύκεια λίγο μεγαλύτερο. Πιο υψηλό ποσοστό απόντων καταγράφεται στη Γ' τάξη Λυκείου.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη -Αρση μέτρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Στο 85%-95% η συμμετοχή των μαθητών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7389239996017229827
Σχόλια
item