Γιάννενα: 7,1 εκατ. για αποχέτευση σε Ροδοτόπι και Αγ. Ιωάννη Γιάννενα: 7,1 εκατ. για αποχέτευση σε Ροδοτόπι και Αγ. Ιωάννη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 7,1 εκατ. για αποχέτευση σε Ροδοτόπι και Αγ. Ιωάννη

Γιάννενα: 7,1 εκατ. για αποχέτευση σε Ροδοτόπι και Αγ. Ιωάννη
Προχωράνε δύο μεγάλα έργα αποχέτευσης του Δήμου Ζίτσας σε Ροδοτόπι και Άγιο Ιωάννη.
Την ένταξη των δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» του ΕΣΠΑ, για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, με το συνολικό προϋπολογισμό ως προς τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 7, 1  εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Δήμος Ζίτσας.
Η πρώτη πράξη αφορά τμήμα της Τοπικής Κοινότητας. Ροδοτοπίου,  η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 13.180μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός Αντλιοστασίου  και ενός καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 3.600μ., o οποίος θα καταλήγει στο υπάρχον αντλιοστάσιο  της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.  
Στη συνέχεια μέσω  του υφιστάμενου δικτύου  θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.963.637,68 ευρώ.
Η δεύτερη πράξη αφορά τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, συνολικού μήκους 5.830 μέτρων βαρυτικών αγωγών και 645 μ. καταθλιπτικών αγωγών, κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός αντλιοστασίου και τριών φρεατίων άντλησης. 
Οι καταθλιπτικοί αγωγοί θα καταλήγουν στον υφιστάμενο συλλεκτήριο αγωγό επί τις Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται επίσης στη Ε.Ε.Λ. της ΔΕΥΑΙ.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.149.260,13 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 7,1 εκατ. για αποχέτευση σε Ροδοτόπι και Αγ. Ιωάννη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 464015973340910254
Σχόλια
item