Κορωνοϊός: Πληροφορίες για εννέα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες - Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση Κορωνοϊός: Πληροφορίες για εννέα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες - Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για εννέα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες - Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για εννέα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες - Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση

Ο κορωνοϊός παραμένει στη ζωή μας, παρά τη χαλάρωση των μέτρων. Τα μαγαζιά ανοίγουν σταδιακά, η κίνηση αυξάνεται, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται.

Ο μεγαλύτερος εχθρός, άλλωστε, είναι ο εφησυχασμός.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα νέα κρούσματα το τέλευταίο 24ωρο είναι εννέα. Πέντε προέρχονται από το εξωτερικό (ΗΠΑ και Τσεχία) και τέσσερα από ψυχιατρική δομή στην Τρίπολη, από την Κοζάνη και από τη Θήβα.
Πληροφορίες για νέα κρούσματα σε Κοζάνη, Λαμία, Θήβα και Τρίπολη

Νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κοζάνη, Λαμία, Θήβα και Τρίπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο ένας 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος επέστρεψε από την Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα. 


Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του νοσηλεύονται με κορωνοϊό, αλλά με ήπια συμπτώματα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούνταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες ένας 66χρονος άνδρας, ο οποίος επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Στην Κοζάνη, δυο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα, ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης που πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 


Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορωνοϊό. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υγειονομικοί δεν έχουν συμπτώματα και θα κάνουν ξανά τεστ σε τρεις ημέρες. Η γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Πληροφορίες για εννέα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες - Επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4369378036075596646
Σχόλια
item