Γιάννενα: Με ιδιώτη στα σκουπίδια για 2+2 μήνες Γιάννενα: Με ιδιώτη στα σκουπίδια για 2+2 μήνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με ιδιώτη στα σκουπίδια για 2+2 μήνες

Γιάννενα: Με ιδιώτη στα σκουπίδια για 2+2 μήνες
Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η απόφαση ελήφθη καθώς έχει δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.
Νωρίτερα είχε γίνει κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου οι οποίοι αντιδρούν θεωρώντας ότι ιδιωτικοποιείται ο τομέας της καθαριότητας ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για μεθόδευση ιδιωτικοποίησης.
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η αποκομιδή απορριμμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου γίνεται με δυσκολίες κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Τα προβλήματα έγιναν μεγαλύτερα το τελευταίο διάστημα καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων κάνει χρήση των αδειών ειδικού σκοπού.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας που έκανε την βασική εισήγηση του θέματος ανέφερε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων και τον μηχανολογικό εξοπλισμό και επεσήμανε πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου.
Η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας καθίσταται επιβεβλημένη και για λόγους δημόσιας υγείας, ειδικά το επόμενο διάστημα όπου αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας ενημέρωσε αναλυτικά για τις τροποποιήσεις που γίνονται στον προϋπολογισμό και ανέφερε ότι ο Δήμος δεν θα προχωρήσει με την διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, αλλά με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει τιμής.
Η υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων αφορά σε ποσότητα χιλίων τόνων για χρονικό διάστημα δύο μηνών με τον δήμο να διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης κατά 50% ως προς τις ποσότητες και με δυνατότητα χρονικής παράτασης μέχρι 2 μήνες.
Ο μειοδότης θα παρέχει υπηρεσίες κατά προτεραιότητα στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Ιωαννίνων.
Στην Οικονομική Επιτροπή πέρα από τα μέλη της τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με αποχή από την ψηφοφορία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών».
Η Οικονομική Επιτροπή επεσήμανε την ανάγκη ο ανάδοχος να αξιοποιήσει εργατικό δυναμικό από την περιοχή.
Τέλος στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για την μίσθωση μηχανημάτων- οχημάτων για περισυλλογή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με ιδιώτη στα σκουπίδια για 2+2 μήνες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 533061782907406836
Σχόλια
item