Πρέβεζα: Οι πρώτες εκδηλώσεις για το «Ελλάδα 2021»

Πρέβεζα: Οι πρώτες εκδηλώσεις για το «Ελλάδα 2021»
Ο όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, η ΑΜΚΕ ΑΡΩΓΟΣ και η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» ανακοινώνουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση με τίτλο: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

«Υποκινούμενοι από το ανιδιοτελές έργο μας στον πολιτισμό και δεδομένου της πρόσφατης μη σωστής οργάνωσης της εκδήλωσης του Δήμου Πρέβεζας για την μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου, παίρνουμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε όπως αρμόζει την ιστορία του τόπου μας.

Οι εκδηλώσεις εστιάζουν στο ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του 1821 και παράλληλα θα αναδείξουμε προσωπικότητες της Επανάστασης που προέρχονται από την περιοχή της Πρέβεζας.

Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι να προβάλουμε για πρώτη φορά σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο τα επιτεύγματα των Ηρώων που προέρχονται από την περιοχή μας, να αναδείξουμε την πόλη της Πρέβεζας ως ένα ιστορικό και πολιτιστικό προορισμό και να θυμίσουμε στην τοπική κοινωνία τη στενή μας σχέση με τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821 που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή μας» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές των εκδηλώσεων Ευάγγελος Κατσίμπρας και Γεώργιος Λαμπρακούλης.

Οι δράσεις που συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι οι εξής:

9 Φεβρουαρίου
Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στην Αθήνα για τους ετεροδημότες και εκδήλωση προς τιμήν του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

21 Φεβρουαρίου 
Μνημόσυνο στην μνήμη του ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου καθώς και των οπλαρχηγών και Αγωνιστών του 1821 στην Πρέβεζα.

25 Μαρτίου
Ομιλία – διάλεξη για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και των άλλων Αγωνιστών που προέρχονται από την περιοχή της Πρέβεζας.

10 Απριλίου
Αφιέρωμα στην Παράδοση – Παραδοσιακοί χοροί της περιοχής.

8 Μαΐου
Προβολή ταινίας/ντοκιμαντέρ για την θυσία του Ζαλόγγου. 

15 Μαΐου
Οδοιπορικό – ξενάγηση σε μνημεία της περιοχής.  
Ομιλία για το ιστορικό Ζάλογγο.

24 Ιουλίου
Επετειακή φωτογραφική έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό σχετικά με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.

20 Οκτωβρίου
Φωτογραφική έκθεση στην Αθήνα για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και το ιστορικό Ζάλογγο.

18 Δεκεμβρίου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τις ηρωικές Σουλιώτισσες. 
Τέλος, θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα η οποία θα περιέχει ψηφιοποιημένο φωτογραφικό και πολιτιστικό υλικό για την διεθνή προβολή της Πρέβεζας.

* Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενδέχεται να εμπλουτιστεί ή/και να τροποποιηθεί.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Οι πρώτες εκδηλώσεις για το «Ελλάδα 2021»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4310788104309227141
item