Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Με επιτυχία η 2η Τεχνική συνάντηση του έργου “AUTHENTIC-OLIVE-NET” Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Με επιτυχία η 2η Τεχνική συνάντηση του έργου “AUTHENTIC-OLIVE-NET” | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Με επιτυχία η 2η Τεχνική συνάντηση του έργου “AUTHENTIC-OLIVE-NET”

Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Με επιτυχία η 2η Τεχνική συνάντηση του έργου “AUTHENTIC-OLIVE-NET”
Ως επικεφαλής εταίρος  το Επιμελητήριο Πρέβεζας στο διασυνοριακό έργο “AUTHENTIC-OLIVE-NET” στα πλαίσια του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020,

θέλουμε να ενημερώνουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Τεχνική συνάντηση του έργου την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εταίροι του έργου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες συλλογής δειγμάτων λαδιών τα οποία έχουν αποσταλεί στον εταίρο “ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ” προς έλεγχο και βρισκόμαστε στο στάδιο δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του έργου.
AUTHENTIC-OLIVE-NET – 2η Τεχνική Συνάντηση
Η δεύτερη Τεχνική Συνάντηση του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET – συγχρηματοδοτούμενο στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Πρέβεζας. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι εταίροι του έργου: Tο Επιμελητήριο Πρέβεζας ως επικεφαλής εταίρος το οποίο εκπροσωπήθηκε από την κ. Σοφία Θάνου και την κ. Σταυρούλα Σακαλάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το ASSOPROLI και το Επιμελητήριο της Φότζια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί όσον αφορά το Πακέτο Εργασίας 3, δηλαδή τη συλλογή δειγμάτων ελιάς στη Π.Ε. Πρέβεζας και τις αναλύσεις-αποτελέσματα που έχουν ολοκληρωθεί από τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» από πλευράς των Ελλήνων εταίρων καθώς και τις αντίστοιχες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από το «ASSOPROLI» του Μπάρι της Ιταλίας. 

Επίσης, έγινε παρουσίαση των διαδικασιών που έχουν υλοποιηθεί όσον αφορά την ανάπτυξη πλατφόρμας προώθησης (e-promotion platform) καθώς επίσης και η χρησιμότητά της ενώ παράλληλα προδιαγράφεται η δημιουργία δικτύου/κοινότητας “AUTHENTIC-OLIVE-NET” (e-Networking platform) στην οποία πολλοί παράγοντες της εφοδιαστικής αλυσίδας ελαιολάδου θα μπορούν να συναντηθούν και να συνεργαστούν. 

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πρέβεζας παρουσίασαν στους εταίρους καθώς και στα Στελέχη της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy, την ιστοσελίδα του προγράμματος καθώς και των λογαριασμών στα μέσα δικτύωσης (facebook (https://interreg-authentic-olive-net.eu), Instagram (https://www.instagram.com/interregauthenticolivenet),Twitter (https://twitter.com/auth_olivenet ) του έργου “AUTHENTIC-OLIVE-NET” μέσω των οποίων γίνεται η διάδοση των δραστηριοτήτων του Επιμελητήριου Πρέβεζας καθώς και όλων των εταίρων. 

Οι προσεχείς δραστηριότητες θα είναι ο ορισμός του εμπορικού σήματος του “AUTHENTIC-OLIVE-NET” και του σχετικού χάρτη τιμών και κανονισμών, η ολοκλήρωση της πλατφόρμας και του δικτύου/κοινότητας και τέλος η πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ώστε να γίνουν μέλη του διαδικτύου «Αυθεντικότητα». 

Τέλος, στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κ. Ελένη Γιαννοπούλου και ο κ. Gianfranco Gadaleta, στελέχη της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy, καθώς και η κ. Carmela Sfregola, 

Υπεύθυνη επικοινωνίας οι οποίοι ενέκριναν την προοπτική, τη στρατηγική και το επιχειρησιακό σχέδιο τα οποία καθορίζονται από τους εταίρους του προγράμματος καθώς επίσης παρείχαν τις συμβουλές τους προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επιμελητήριο Πρέβεζας - Με επιτυχία η 2η Τεχνική συνάντηση του έργου “AUTHENTIC-OLIVE-NET”
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4062403114689944061
Σχόλια
item