Γιάννενα: Εκπαιδευτική ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Γιάννενα: Εκπαιδευτική ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκπαιδευτική ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Εκπαιδευτική ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Ρομπότ με τα πακέτα της Gigo Programming Bricks, τα οποία προγραμμάτισαν σε περιβάλλον S4A, κατασκεύασαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας-Πληροφορικής, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατερίνας Ραχιώτη και Κατερίνας Γιαννούλα, και τη συμμετοχή της Φυσικού Άννας Χάϊδου.

Το 1ο Γυμνάσιο συμμετέχει σε πρόγραμμα του ευρωπαϊκού δικτύου Junior Engineer Academy (JEA), που προσπαθεί να προωθήσει τις ικανότητες STEM σε μαθητές, καθώς οι ικανότητες αυτές κρίνονται απαραίτητες για τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες. 

Έχει ως στόχο να ξυπaΑήσει ένα πρώιμο ενδιαφέρον για επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνολογία και να ενημερώσει μαθητές γυμνασίου (ηλικίας 12 έως 15 ετών) για διαφορετικές σταδιοδρομίες και επαγγελματικούς τομείς που μπορεί να ακολουθήσει ένας μηχανικός στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Το έργο της JEA προωθεί τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης STEM με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία. Μέσω του προγράμματος, το σχολείο απέκτησε έξι πακέτα Gigo S4A Programming Bricks και Arduino uno.epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτική ρομποτική στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 770113969520821257
Σχόλια
item