Πρέβεζα: Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Υποχρεωτικά με μάσκα και όχι πάνω από 15 λεπτά

Πρέβεζα: Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Υποχρεωτικά με μάσκα και όχι πάνω από 15 λεπτά
Οι όροι και προϋποθέσεις
Επαναλειτουργεί από σήμερα 11 Ιουνίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας για το αναγνωστικό κοινό και σύμφωνα με τις συστάσεις και τις εγκυκλίους των συναρμόδιων υπουργείων και της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των υπαλλήλων και των χρηστών της.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εξυπηρετεί το κοινό λόγω ειδικών συνθηκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid 19 ως εξής: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00 – 14:00
Είσοδος έως τρεις χρήστες ταυτόχρονα εντός των χώρων της Βιβλιοθήκης. Απαιτείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των χρηστών.
Οι χρήστες υποχρεούνται να απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό υγρό που θα υπάρχει στην είσοδο της Βιβλιοθήκης, κατά την είσοδο και την έξοδό τους.
Η εξυπηρέτηση των χρηστών συνιστάται να γίνεται από τους υπαλλήλους κατόπιν αιτημάτων των χρηστών. Η αναζήτηση των τεκμηρίων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής αναζήτησης του συστήματος OpenAbekt της Βιβλιοθήκης μας (prevezalib.openabekt.gr)
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών κατά την περιήγηση των χρηστών στα βιβλιοστάσια για την αναζήτηση βιβλίων.
Χρόνος παραμονής των χρηστών εντός της βιβλιοθήκης ορίζονται τα 15 λεπτά.
Η επιστροφή των τεκμηρίων θα γίνεται αυτοματοποιημένα με την συνδρομή και των χρηστών και τα επιστρεφόμενα βιβλία θα τοποθετούνται εντός κλειστού κιβωτίου για διάστημα 3 ημερών και κατόπιν θα τοποθετούνται στα ράφια.
Αυξάνεται το δικαίωμα δανεισμού τεκμηρίων για τα παιδιά και τους ενήλικες από 2 σε 5 βιβλία ανά δανεισμό, όπως και η επιτρεπόμενη διάρκεια δανεισμού τους από 15 σε 30 ημέρες.
Η έκδοση καινούργιας κάρτας μέλους θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου μέσω του e-mail της βιβλιοθήκης (dbprevezas@yahoo.gr)
Δεν επιτρέπεται η χρήση του αναγνωστηρίου μέχρι νεωτέρας. Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του κοινού παρά μόνο από τους υπαλλήλους κατόπιν αιτημάτων των χρηστών.
Δεν επιτρέπεται η χρήση της τουαλέτας από το κοινό.
Για άλλου είδους εξυπηρέτηση (επείγουσες περιπτώσεις, έρευνα κλπ) μόνο κατόπιν τηλ. ραντεβού στο (2682029889).
Τήρηση βιβλίου επισκεπτών της Βιβλιοθήκης.
Ανάρτηση γραπτών οδηγιών αναφορικά με τους κανόνες εξυπηρέτησης του κοινού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Υποχρεωτικά με μάσκα και όχι πάνω από 15 λεπτά
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3555646914619833095
item