Πρέβεζα: Παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκου στο μνημόσυνο των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο Πρέβεζα: Παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκου στο μνημόσυνο των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκου στο μνημόσυνο των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο

Πρέβεζα: Παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκου στο μνημόσυνο των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο
Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη 120 εκτελεσθέντων, μεταξύ των οποίων 23 πατριωτών από την Κρυοπηγή Πρέβεζας, τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.

Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας: «Tο Αγρίνιο πρόσφερε θυσία στο βωμό της λευτεριάς της πατρίδας 120 από τα παιδιά του. 

Το παράδειγμα των αγωνιστών της ανεξαρτησίας είναι μια διαρκής έμπνευση για τις νεότερες γενιές, αρκεί να διδασκόμαστε. Κλείνω ευλαβικά το γόνυ στους αδικοχαμένους ήρωες της Μεγάλης Παρασκευής του 1944».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαο Παπαθανάση, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,τους Βουλευτές Γ.Βαρεμένο, Θ.Μωραίτη, Δ.Κωνσταντόπουλο, τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργάκo, τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου Γιώργο Σαριάνογλου, τον πρόεδρο του μαρτυρικού χωριού Κρυοπηγής Ιωάννης Τσούτση, τον Αντιπεριφερειάρχη Λ.Δημητρογιάννη, τον πρώην Βουλευτή και Δήμαρχο Αγρινίου Ιωάννη Βαινά, τον πρώην Δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, συγγενείς των εκτελεσθέντων, εκπροσώπους των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Η κ. Γιούλη Μαρούση ανάγνωσε το ποίημα του Πάνου Χατζόπουλου «Στου κρανίου τον τόπο»και απόσπασμα από το ποίημα του Σωκράτη Κυλάφη «Θυσία».

Τιμές απέδωσε Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

*Ο Δήμος Πρέβεζας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο, κ. Ν.Γεωργάκο καθώς και από τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου, Γ. Σαριάνογλου, ενώ στο μνημόσυνο παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κρυοπηγής, κ. Ιωάννης Τσούτσης.

Να θυμίσουμε πως η Κρυοπηγή έχει αναγνωριστεί επίσημα με προεδρικό διάταγμα, ως Μαρτυρικό Χωριό.

Με πληροφορίες agriniopress.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας, Ν. Γεωργάκου στο μνημόσυνο των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1651737452117856874
Σχόλια
item