Tricks για να χαλαρώνετε από το άγχος της δουλειάς

Tricks για να χαλαρώνετε από το άγχος της δουλειάς
Ανάμεσα στις προθεσμίες που λήγουν, τις ευθύνες που αυξάνονται και τα νέα projects μπορείτε πολύ εύκολα να χάσετε την ψυχική σας ηρεμία. 
Το άγχος που γεννιέται στο χώρο εργασίας είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας που προκαλεί προβλήματα στη ζωή όλο και περισσότερων ανθρώπων, οι οποίο μάλιστα συνήθως το αγνοούν και θυσιάζουν τον εαυτό τους για την καριέρα τους.

Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να παρατήσεις τη δουλειά σου και να απομονωθείς για να βρεις την ηρεμία που χρειάζεσαι. 
Μπορείς να συνεχίσεις να χτίζεις την επαγγελματική σου σταδιοδρομία με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά να εντάξεις στη ζωή σου κάποιες μικρές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ανακουφίζεσαι από το συσσωρευμένο stress και να βρίσκεις ξανά την ψυχραιμία σου. 

Εάν κάποιος συνάδελφος σε φέρνει σε δύσκολη θέση, ζήτα συγνώμη και αποχώρησε από τη συζήτηση. 

Όταν νιώθεις ότι έχεις νευριάσει αρκετά και χάνεις τον έλεγχο, καλό είναι να απομακρύνεσαι για λίγο ώστε να ηρεμήσεις και να μη δημιουργηθεί σκηνή.
 

Βρες ένα μέρος στο γραφείο – ένα δωμάτιο, ένα διάδρομο ή και το αυτοκίνητο σου – όπου θα μπορείς να κάνεις ένα μινι-διαλογισμό. Πάρε μια βαθιά ανάσα από τη μύτη και εξέπνευσε από το στόμα, απελευθερώνοντας όλη την πίεση.

Άλλαξε περιβάλλον. Μην κάθεσαι στο γραφείο σου για άπειρες ώρες. Μπορείς να κάνεις μία βόλτα έξω για λίγα λεπτά, να πεταχτείς για να πάρεις ένα καφέ ή να κινηθείς για λίγο και μέσα στο ίδιο το γραφείο για να ενεργοποιηθεί το σώμα σου ξανά.

Βάλε τον εαυτό σου προτεραιότητα. Όταν τελειώνει το ωράριο κατά το οποίο εργάζεσαι, άσε τα πάντα πίσω σου και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Αυτό το διάλειμμα είναι απαραίτητο για να μαζέψεις ξανά τις δυνάμεις σου και να πας ανανεωμένη στη δουλειά την επόμενη μέρα.
Κάνε το γραφείο σου έναν ευχάριστο χώρο για εσένα. Μπορείς να προσθέσεις φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία δημιουργούν μια αίσθηση υγείας και ηρεμίας, λουλούδια που με τα χρώματα και τη μυρωδιά τους θα σου φτιάχνουν τη διάθεση και ακόμα να φέρεις κάποια προσωπικά σου αντικείμενα που σου θυμίζουν κάτι δικό σου, κάτι όμορφο, όπως για παράδειγμα φωτογραφίες ή κάποιο δώρο ενός αγαπημένου προσώπου.
epirusblog.gr
5 of 5
Tricks για να χαλαρώνετε από το άγχος της δουλειάς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5220818255095779714
item