Πρέβεζα: Oι κυκλοφορικές ρυθμίσεις στο Μονολίθι αλλά και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας

Πρέβεζα: Oι κυκλοφορικές ρυθμίσεις στο Μονολίθι αλλά και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση, που έγινε στην αίθουσα της Θεοφανείου κεκλεισμένων των θυρών, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, συζητήθηκαν 13 θέματα και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Το ψήφισμα για την χορήγηση επιδόματος των εργαζομένων στην καθαριότητα, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ αλλά και οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις στο Μονολίθι ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση.

Ειδικότερα με ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ζητά από την κυβέρνηση να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στις ειδική κατηγορία για την καταβολή εκτάκτου επιδόματος όπως έγινε με τους εργαζόμενους στην υγεία, επιπλέον επαναφέρει το αίτημα για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών ζητώντας σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Στην συνέχεια και στο θέμα που τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα" Γιώργο Ντόντη για την προσβασιμότητα των ατόμων ΑΜΕΑ τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις παραλίες ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος εξήγησε ότι σε συνεργασία με το σύλλογο ΑμεΑ ο Δήμος δημιουργεί περισσότερες θέσεις σε διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη, ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανομή των θέσεων και οι όσοι έχουν προβλήματα να μην χρειάζεται να σταθμεύουν μακριά από το κέντρο.

Συνάντηση με τους φορείς του πολιτισμού προανήγγειλε η αντιδήμαρχος Αθηνά Κωνσταντάκη τόσο για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού όσο και για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι από 1 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ο αντιδήμαρχος. Κωνσταντίνος Ακρίβης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Μονολίθι αποτελεί κύριο τουριστικό πόλο της Πρέβεζας κατά τη θερινή περίοδο με υψηλή επισκεψιμότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της άναρχης και οχλούσας στάθμευσης καθ'όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης.

Να υποβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο της οδικής ασφάλειας πεζών και οχημάτων αυξάνοντας σημαντικά το κίνδυνο ατυχήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η περιοχή παρέμβασης αφορά την παραλιακή ζώνη δυτικά του Αισθητικού δάσους της Νικόπολης και η πρόταση που έχει την έγκριση της τοπικής κοινότητας και της δασικής υπηρεσίας μονοδρομεί την παραλιακή οδό με κατεύθυνση προς νότο, αντιδρομείται ανάλογα η παράλληλη οδός, ενώ οι συνδετήριες κάθετοι οδοί μονοδρομούνται εναλλάξ, ενώ η περιοχή παρέμβασης δεν επεκτείνεται στην Εθνική οδό.

Συμπληρωματικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας σημείωσε ότι στην παραλιακή ζώνη θα γίνουν εργασίες καθαρισμού, θα τοποθετηθούν νέες ντουζιέρες αλλά και νέοι κάδοι απορριμμάτων.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Oι κυκλοφορικές ρυθμίσεις στο Μονολίθι αλλά και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7718839721045731148
item