Ανασυντάσσονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ: MiG-29 χτύπησαν πυρήνες Τούρκων-GNA Ανασυντάσσονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ: MiG-29 χτύπησαν πυρήνες Τούρκων-GNA | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανασυντάσσονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ: MiG-29 χτύπησαν πυρήνες Τούρκων-GNA

Ανασυντάσσονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ: MiG-29 χτύπησαν πυρήνες Τούρκων-GNA
Σφοδρή επίθεση και στο αεροδρόμιο Μίτιγκα

Ρωσικά θωρακισμένα οχήματα και συστήματα αεροπορικής άμυνας μεταφέρθηκαν στη Λιβύη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το μέτωπο. 

Την ίδια στιγμή, ο LNA εξαπέλυσε τις πρώτες επιθέσεις με τα νεοαποκτηθέντα MiG-29, ενώ πραγματοποίησε και αιφνιδιαστική επίθεση στο αεροδρόμιο Μίτιγκα.

Πριν από λίγες ώρες, εμφανίστηκε ένα βίντεο στο οποίο μπορείτε να δείτε μια τεράστια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, η οποία εκτιμάται ότι μετέφερε ρωσικά θωρακισμένα οχήματα Desert Tiger και συστήματα αεράμυνας Pantsir-S.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια για αυτό το θέμα, ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, ρωσικά μαχητικά MiG-29 αναπτύχθηκαν στη Λιβύη, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) αγόρασε αριθμό μαχητικών από τη Λευκορωσία.

Νωρίτερα σήμερα, τα "λιβυκά" πλέον MiG-29 επιχείρησαν κατά θέσεων των πολιτοφυλακών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην περιοχή Gharyan. Επιπλέον, ο LNA πραγματοποίησε επίθεση πυροβολικού στο αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Τρίπολη. 

Προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιηθεί στοιχεία για απώλειες στις τάξεις των φιλοτουρκικών πολιτοφυλακών ή υλικών ζημιών.

Όπως είχαμε αναφέρει πριν από λίγες μέρες, δορυφορικές εικόνες δείχνουν τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 Fulcrum σε μια αεροπορική βάση στη Λιβύη υπό τον έλεγχο δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, επιβεβαιώνοντας και τις παραπάνω πληροφορίες. 
Επιπλέον, έξι MiG-29, καθώς και ένα ζευγάρι πολεμικών αεροσκαφών Su-24 Fencer, έφτασαν στη Λιβύη προς ενίσχυση του LNA.
Μετά την ήττα του Χαφτάρ στη βάση Αλ Γουατίγια, ακολουθεί όπως παρατηρείται μια σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης στη χώρα, εν μέσω ανταλλαγής απειλών μεταξύ του Χαφτάρ και της Τουρκίας, η οποία υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).
Το αμερικανικό The Aviationist σημείωσε ότι υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για έξι ρωσικά MiG-29 που πετούν στη Συρία μέσω του Ιράν, μαζί με ένα μεταγωγικό Tu-154, και ότι αυτά τα αεροσκάφη προορίζονται για τη Λιβύη. 
Ταυτόχρονα, άλλες πηγές κάνουν λόγο για τη μεταφορά ενός F-16 και ενός C-130 από την Τουρκία στη Μισράτα.
Το πλήρες εύρος και η προέλευση των εναέριων ενισχύσεων στον LNA δεν είναι ξεκάθαρα, ούτε αν οι δυνάμεις του Χαφτάρ ή κάποιος τρίτος θα διαχειριστούν τα ρωσικά αεροσκάφη.
epirusblog.gr
5 of 5
Ανασυντάσσονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ: MiG-29 χτύπησαν πυρήνες Τούρκων-GNA
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4096768941262129139
Σχόλια
item