Θα δούμε Ελληνικά F-35: Τι λένε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος – και ο Ντένης Πλέσσας από την Lockheed Martin Θα δούμε Ελληνικά F-35: Τι λένε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος – και ο Ντένης Πλέσσας από την Lockheed Martin | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θα δούμε Ελληνικά F-35: Τι λένε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος – και ο Ντένης Πλέσσας από την Lockheed Martin

Ελληνικά F-35: Τι λένε Νίκος Παναγιωτόπουλος - Ντένης Πλέσσας

Eπανέρχεται στο τραπέζι το θέμα της πρόσκτησης F-35 από την Ελλάδα. Στο ενδεχόμενο αναφέρθηκαν αλλά με λίγο διαφορετικές απόψεις ως προν τον χρόνο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ο Ντένης Πλέσσας υποστήριξε ότι αναμφίβολα η Ελλάδα μπορεί να μπει στο πρόγραμμα των F-35. Η συμμετοχή της Τουρκίας έχει παγώσει. Δεν δίνονται καινούργιες εργασίες κατασκευής στα τουρκικά εργοστάσια.
Οι χώρες που θα μπουν θα διεκδικήσουν μέρος της κατασκευής ή άλλα ανταλλάγματα που θα είναι χρήσιμα για την αμυντική μας βιομηχανία και τις υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε:
Νομοτελειακά θα πάμε στο αεροσκάφος 5ης γενιάς, το F-35 καθώς έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας που θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στην Ελλάδα. 
Αλλά ακόμα κι αν συμφωνούσαμε να πάμε στα F-35 τώρα, τα πρώτα θα έρχονται μετά από μερικά χρόνια.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα επικεντρώνεται στην αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών F-16 και των Mirage με την επανεκκίνηση της ροής των ανταλλακτικών που είχε διακοπεί από το 2012.
Ελληνικά F-35: Τι λένε Νίκος Παναγιωτόπουλος – Ντένης Πλέσσας

epirusblog.gr
5 of 5
Θα δούμε Ελληνικά F-35: Τι λένε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος – και ο Ντένης Πλέσσας από την Lockheed Martin
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5500703907779199387
Σχόλια
item