Άρτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας Άρτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ ΆρταςΥπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΠΕ Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού για τη σύνταξη των αρχικών μελετών για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας, τη στατική επάρκεια του μνημείου, την αποκατάσταση του μνημείου και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του, προϋπολογισμού 20.000 €.

Το Τέμενος Φεϋζούλ είναι το δεύτερο μεγάλο οθωμανικό μνημείο το οποίο πρόκειται να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί στην Άρτα, μετά από εκείνο του Ιμαρέτ, μνημεία τα οποία έχριζαν άμεσης παρέμβασης ώστε να προστατευτούν. 

Το έργο εντάσσεται στις δράσεις της ΠΕ Άρτας για την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνης δήλωσε ότι «για την Περιφέρεια αποτελεί βασική προτεραιότητα η συντήρηση και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου», ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση ενός ακόμα σημαντικού μνημείου της Άρτας.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3682597452714080892
Σχόλια
item