Γιάννενα: «Παγώνει» η δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους Γιάννενα: «Παγώνει» η δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Παγώνει» η δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους

Γιάννενα: «Παγώνει» η δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους
Το ξενοδοχείο στους Ασπραγγέλους όπου επρόκειτο να αποτελέσει δομή για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα δεν διαθέτει άδεια.

Αυτό ήταν το ένα στοιχείο που έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη.
Το δεύτερο στοιχείο που έγινε γνωστό από τον ίδιο είναι ότι ο φάκελος της ξενοδοχειακής μονάδας έχει ελεγχθεί σχολαστικά και αυτό που προέκυψε είναι ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Το θέμα της δομής έθεσαν φορείς του Ζαγορίου, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την λειτουργία της θα υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Προς το παρόν πάντως φαίνεται ότι οι αντιδράσεις τόσο από τον Δήμο όσο και από άλλους φορείς έχουν «παγώσει» το σχέδιο μεταφοράς ανήλικων στους Ασπραγγέλους.
Βέβαια στην περίπτωση αυτή, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις μίσθωσης ενοικιαζομένων και ξενώνων στο Πέραμα Ιωαννίνων αλλά και σε ορισμένες περιοχές της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου, η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα.
Κι αυτό γιατί ιδιοκτήτες των μονάδων είναι αυτοί που διαπραγματεύονται την μίσθωση είτε με το Υπουργείο, είτε με ΜΚΟ και προχωρούν στην παραχώρηση των καταλυμάτων τους.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Παγώνει» η δομή ανηλίκων στους Ασπραγγέλους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3823272599775936758
Σχόλια
item