Θεσπρωτία: Ξαναλειτούργησαν τα σχολεία στη Θεσπρωτία για μαθητές Γυμνασίου, καθώς και Α΄και Β΄ Λυκείου Θεσπρωτία: Ξαναλειτούργησαν τα σχολεία στη Θεσπρωτία για μαθητές Γυμνασίου, καθώς και Α΄και Β΄ Λυκείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ξαναλειτούργησαν τα σχολεία στη Θεσπρωτία για μαθητές Γυμνασίου, καθώς και Α΄και Β΄ Λυκείου

Θεσπρωτία: Ξαναλειτούργησαν τα σχολεία στη Θεσπρωτία για μαθητές Γυμνασίου, καθώς και Α΄και Β΄ Λυκείου
Ξαναμπήκαν στην καθημερινότητα και κάποια άλλα πράγματα, που είχαν «παγώσει», και πριν τον ιό τα θεωρούσαμε δεδομένα. 

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξαναλειτούργησαν τα σχολεία στη Θεσπρωτία για τα παιδιά Γυμνασίου και της Α' και Β' Λυκείου. 

Τα μαθήματα Γυμνασίων και Λυκείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ όσο διαρκούν, θα ισχύουν οι κανόνες υγιεινής, δηλαδή 15 μαθητές (μέγιστο) ανά τάξη, αποστάσεις, χωριστά διαλείμματα, όχι παιχνίδια με μπάλα, κλειστά κυλικεία και προαιρετική χρήση μάσκας.

Μετά τα παιδιά της Γ' Λυκείου στις 11 Μαΐου, η χαλάρωση των μέτρων, τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους και για το υπόλοιπο μεγαλύτερο μέρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, αλλά και της Α' και Β' Λυκείου.

Υπάρχουν   και κάποιες καινοτομίες: Όπως η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων, φροντίδα των βιβλίων, ώστε να χρησιμοποιηθούν και την ερχόμενη σχολική χρονιά, παρακολούθηση (για τους μαθητές γυμνασίων) μέχρι την λήξη της χρονιάς της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η ζωντανή μετάδοση μαθήματος αφορά μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας μόνον, ενώ η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών.Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί  έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, επικαλούμενες τη σημασία προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, με το υπουργείο να τονίζει ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της εν λόγω ρύθμισης.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ξαναλειτούργησαν τα σχολεία στη Θεσπρωτία για μαθητές Γυμνασίου, καθώς και Α΄και Β΄ Λυκείου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8131052709547715219
Σχόλια
item