Θεσπρωτία: Μετά από δύο μήνες απραξίας τα μαγαζιά της εστίασης στη Θεσπρωτία ξανανοίγουν... Θεσπρωτία: Μετά από δύο μήνες απραξίας τα μαγαζιά της εστίασης στη Θεσπρωτία ξανανοίγουν... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μετά από δύο μήνες απραξίας τα μαγαζιά της εστίασης στη Θεσπρωτία ξανανοίγουν...

Θεσπρωτία: Μετά από δύο μήνες απραξίας τα μαγαζιά της εστίασης στη Θεσπρωτία ξανανοίγουν...
Ύστερα από δύο μήνες απραξίας, τα μαγαζιά της εστίασης σηκώνουν ρολά και δίνουν αγώνα επιβίωσης υπό το νέο καθεστώς λειτουργίας, που επιτάσσει ο κορονοϊός. 

Είναι κάπως δύσκολο να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες στο ελάχιστο. 

Από εκεί και πέρα θα σερβίρουν τα καθαρά με γάντι, θα μαζεύουν  τα "βρώμικα τραπέζια" χωρίς γάντι. Θα γίνεται απολύμανση και θα κάθεται ο επόμενος πελάτης.

Όσον αφορά στις κουζίνες η οδηγία του ΕΟΔΥ κάνει λόγο για χρήσης μάσκας η ασπιδίου. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά, που ψήνονται και εκ των πραγμάτων θα είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες.

Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκατοστά έως 1,70 εκατοστά.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μετά από δύο μήνες απραξίας τα μαγαζιά της εστίασης στη Θεσπρωτία ξανανοίγουν...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5914290891681068102
Σχόλια
item