Λιβάνιος: «Προίκα» του κορωνοϊού ο ψηφιακός μετασχηματισμός -Εξίσου σημαντικός με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ Λιβάνιος: «Προίκα» του κορωνοϊού ο ψηφιακός μετασχηματισμός -Εξίσου σημαντικός με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λιβάνιος: «Προίκα» του κορωνοϊού ο ψηφιακός μετασχηματισμός -Εξίσου σημαντικός με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ

Λιβάνιος: «Προίκα» του κορωνοϊού ο ψηφιακός μετασχηματισμός -Εξίσου σημαντικός με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ

Ανεδαφική χαρακτηρίζει κάθε συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο υφ. Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μόλις δέκα μήνες στο τιμόνι της χώρας.

«Η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία νωπή και καθαρή λαϊκή εντολή και μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν καθόλου τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα θεωρούσαν ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ρισκάρει το μέλλον της χώρας για οποιοδήποτε μικροκομματικό στοίχημα», αναφέρει ο κ. Λιβάνιος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Κάτι τέτοιο θα ακύρωνε και το πιο σημαντικό που κερδήθηκε μέσα από τη αντιμετώπιση της πανδημίας: τη σημαντική ενίσχυση των θεσμών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στα μάτια της κοινωνίας. 

Η αξιοπιστία των δύο θεσμών εκτινάχθηκε στο 70% για τον πρωθυπουργό και στο 65% για την κυβέρνηση, γιατί οι πολίτες για πρώτη φορά ένιωσαν ότι αξίζει να εμπιστεύεσαι το κράτος και την ηγεσία του», συνεχίζει.

Λιβάνιος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο κ. Λιβάνιος τονίζει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης είναι μια σημαντική «προίκα» που μας αφήνει ο κορωνοϊός, εξίσου σημαντική με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ και τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Ολα αυτά τα καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ» σημειώνει.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να θεσπιστεί η τηλεργασία στο Δημόσιο, ο υφ. Εσωτερικών δηλώνει ότι «η εξ αποστάσεως εργασία και τον υπάλληλο έκανε αποδοτικότερο και την υπηρεσία αποτελεσματικότερη αλλά και μείωσε τον χρόνο εξυπηρέτησης του πολίτη. 

Με αυτή τη λογική, η τηλεργασία είναι δικαίωμα και πολύ καλό εργαλείο για την υπηρεσία και τον δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ούτως ή άλλως, όμως, όλα αυτά θα έχουμε τον χρόνο να τα συζητήσουμε διεξοδικά με τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων».

epirusblog.gr
5 of 5
Λιβάνιος: «Προίκα» του κορωνοϊού ο ψηφιακός μετασχηματισμός -Εξίσου σημαντικός με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2925783975846281904
Σχόλια
item