Γιάννενα: Αχνοφαίνονται η ΜΕΘ Παίδων και η Παιδοχειρουργική Κλινική Γιάννενα: Αχνοφαίνονται η ΜΕΘ Παίδων και η Παιδοχειρουργική Κλινική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αχνοφαίνονται η ΜΕΘ Παίδων και η Παιδοχειρουργική Κλινική

Γιάννενα: Αχνοφαίνονται η ΜΕΘ Παίδων και η Παιδοχειρουργική Κλινική

Μακριά βρίσκεται ακόμη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τον στόχο της ίδρυσης Παιδοχειρουργικής Κλινικής, που αποτελεί πλέον μια αναγκαιότητα για τα Γιάννενα και ολόκληρη την περιφέρεια, κάνει ωστόσο βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα σημαντικό βήμα ήταν η πρόσληψη παιδοχειρουργού, στο πλαίσιο προσλήψεων επικουρικού προσωπικού, η οποία στελεχώνει τη Χειρουργική κλινική από τον περασμένο Απρίλιο.
Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη γιατρό με την ειδικότητα αυτή που προσλαμβάνεται στο ΠΓΝΙ και η παρουσία της κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και ως προς την επίτευξη του στόχου, αλλά και στην τρέχουσα ιατρική καθημερινότητα, όταν το νοσοκομείο καλείται να ανταποκριθεί σε έκτακτα περιστατικά που αφορούν παιδιά.
Είναι γνωστό πως τα σοβαρά χειρουργικά περιστατικά παιδιών διακομίζονται είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είτε στην Πάτρα, όπου λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι υπάρχουν περιστατικά που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν -κάτι που γίνεται έως τώρα από τους χειρουργούς του νοσοκομείου-, η παρουσία εξειδικευμένου χειρουργού για παιδιά προσφέρει σαφώς μια μεγαλύτερη ασφάλεια, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης, σημειώνοντας τη θετική εξέλιξη, αλλά και την μεγάλη απόσταση που υπάρχει για τη δημιουργία Παιδοχειρουργικής Κλινικής.
Η ίδρυση Παιδοχειρουργικής είναι, εξάλλου, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ Παίδων, ζήτημα για το οποίο επίσης γίνονται κινήσεις.
Ήδη στο ΠΓΝΙ υπηρετεί ένας επίκουρος καθηγητής εντατικολογίας, μεειδικότητα στην εντατική παίδων, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έχει υποβάλει αίτημα για την πρόσληψη ενός παιδοαναισθησιολόγου. 
Εφόσον γίνει και η πρόσληψη παιδοαναισθησιολόγου, σύμφωνα με τον κ. Τσίκαρη, δημιουργείται ένας «καλός πυρήνας» ιατρικού προσωπικού στην ειδίκευση αντιμετώπισης παιδικών περιστατικών και ανοίγει τον δρόμο και για την ΜΕΘ Παίδων.
Σε επίπεδο υποδομών, πάντως, για τη ΜΕΘ Παίδων, εδώ και καιρό υπάρχει η σκέψη ώστε να αξιοποιηθούν οι δυο απομονωμένες κλίνες που υπάρχουν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της 4ης πτέρυγας του νοσοκομείου.
«Είμαστε μακριά ακόμη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, θα συμβάλλει ώστε να προχωρήσει η ΜΕΘ Παίδων και η παιδοχειρουργική, που πρέπει να οικοδομηθούν ταυτόχρονα», σημείωσε ο κ. Τσίκαρης, προσθέτοντας ότι αποτελούν μια αναγνωρίσιμη ανάγκη για την περιοχή.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αχνοφαίνονται η ΜΕΘ Παίδων και η Παιδοχειρουργική Κλινική
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8291773630039334922
Σχόλια
item