Στον Εβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης -Σε ποια σημεία ενισχύονται με αστυνομικές δυνάμεις τα σύνορα

Στον Εβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης -Σε ποια σημεία ενισχύονται με αστυνομικές δυνάμεις τα σύνορα

Στον Έβρο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ την ίδια ώρα ξεκινάει η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με περίπου 400 αστυνομικούς από περιοχές της Ελλάδας.

Ο υπουργός θα φτάσει το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Στη συνέχεια, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στις Φέρες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερωθεί, επίσης, για την πορεία των ενεργειών που αφορούν στην κατασκευή του νέου φράχτη 26 χιλιομέτρων στον Έβρο που προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες. 

Σημειώνεται ότι αναμένεται η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του νέου φράχτη, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, που θα έχουν ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενισχύονται με 400 αστυνομικούς τα σύνορα στον Έβρο

Σε αυτή τη φάση και μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε χθες, θα έχουν μεταβεί και θα έχουν αναπτυχθεί σε όλη την συνοριακή γραμμή του Έβρου συνολικά 400 αστυνομικοί για την ενίσχυση της φύλαξης. 

Πρόκειται κυρίως για αστυνομικούς των ΜΑΤ από Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά και δύο διμοιρίες από την Αθήνα, καθώς και από άλλες υπηρεσίες από διάφορες περιοχές.

Ειδικότερα, έπειτα από σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η μεταφορά στον Έβρο 400 αστυνομικών κυρίως από δυνάμεις των ΜΑΤ, εποχούμενες δυνάμεις, ΟΠΚΕ και Συνοριοφύλακες. 

Στην περιοχή παραμένουν 100 στελέχη της FRONTEX, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να φύγουν στις 6 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως θα γίνει νέο αίτημα για παραμονή τους, και αρμόδιες πηγές τονίζουν πως θα μείνουν όλο το καλοκαίρι.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων συνοριακών φυλάκων που έχουν ήδη καταταγεί με τον πρόσφατο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ακόμα προσληφθεί, καθώς προέκυψε το θέμα του κορονοϊού και όλες οι διαδικασίες «πάγωσαν». 

Τώρα όμως, θα γίνει ταχύτατα η ολοκλήρωση των αθλητικών διαδικασιών και ταχύρρυθμη εκπαίδευση των καταταχθέντων προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Πρόκειται για 400 συνοριακούς φύλακες για τον Έβρο και άλλους 660 για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι ποτέ δεν χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης του Έβρου, μετά την τελευταία εισβολής μεταναστών που προσέκρουσε στην άμεση αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων, ωστόσο τώρα ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία της αστυνομίας, καθώς «η Τουρκία κρατάει συνεχώς ψηλά το θέμα».

Σημειώνεται πως στον Έβρο βρίσκονται ήδη μόνιμα 400 αστυνομικοί, 200 εθελοντές αστυνομικοί, και 150 ένστολοι ενισχυτική δύναμη από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ. Με τους 400 αστυνομικούς που αναμένονται στο σημείο, ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών στον Έβρο θα ανέλθει σε 1.100.

Έβρος: Σε ποια σημεία θα δοθεί έμφαση

Ήδη πάντως δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν από Αθήνα για τον Έβρο και αναμένονται ακόμα 20 από άλλες περιοχές της χώρας. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε τρία σημεία που θεωρούνται σημαντικά και συγκεκριμένα στις Φέρες στο κτήμα Τσιρόζη όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, στον ποταμό Άρδα και στο Τυχερό.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η πιθανότητα η ανάπτυξη δυνάμεων στην περιοχή να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, ωστόσο επικράτησε η επιλογή να είναι προετοιμασμένη η χώρα απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Με αφορμή την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο, σήμερα στις 09:30 φθάνει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα προχωρήσει σε επιθεώρηση στον φράχτη ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

epirusblog.gr
5 of 5
Στον Εβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης -Σε ποια σημεία ενισχύονται με αστυνομικές δυνάμεις τα σύνορα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3153651782429564716
item