Θεσπρωτία: Πολλές οι εκκρεμότητες με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσπρωτία... Θεσπρωτία: Πολλές οι εκκρεμότητες με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσπρωτία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πολλές οι εκκρεμότητες με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσπρωτία...

Θεσπρωτία: Πολλές οι εκκρεμότητες με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσπρωτία...
Πολλές είναι οι εκκρεμότητες με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσπρωτία. 

Οι Δήμοι του νομού κάνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμη. 

Δεν έχουν τακτοποιηθεί βασικά θέματα, ώστε να μπορεί κανείς να μιλάει για  ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ενός καυτού προβλήματος.

Μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, που θα επιφέρει και μείωση δημοτικών τελών.

Κάποιες από αυτές τις εκκρεμότητες, καθοριστικής σημασίας, στη Θεσπρωτία είναι η επέκταση του ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ηγουμενίτσα, η Μονάδα Κομποστοποίησης Ηγουμενίτσας.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η ανακύκλωση, όπου δεν παρατηρείται η πλήρη ανάπτυξη όλων των ανακυκλώσιμων  ροών 

Επίσης, απασχολεί τους δήμους στη Θεσπρωτίας η τιμολογιακή πολιτική του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων, που από πολλούς δημότες θεωρείται υψηλή.  

Όμως εστιάζεται και σε μια γενικότερη θεώρηση το ζήτημα.

Η παραγωγή στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων) αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αναπόφευκτο - επακόλουθο της παραγωγικής διαδικασίας και της κατανάλωσης. 

Η μείωση της παραγόμενης ποσότητας απορριμμάτων θα πρέπει να αποτελεί κατά συνέπεια το σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο, προς τον οποίο θα πρέπει να κατατείνουν οι προσπάθειες της πολιτείας, μέσα από τη σταδιακή αναδιάρθρωση των πρακτικών και συμπεριφορών παραγωγών και καταναλωτών. 

Βραχυπρόθεσμα όμως, και παράλληλα προς το στόχο αυτό, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων έτσι ώστε να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι και να αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της διάθεσης τους στο φυσικό περιβάλλον. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πολλές οι εκκρεμότητες με τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8101856046898721728
Σχόλια
item