Θεσπρωτία: Μια καταγγελία και μια απάντηση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών Θεσπρωτία: Μια καταγγελία και μια απάντηση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μια καταγγελία και μια απάντηση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών

Θεσπρωτία: Μια καταγγελία και μια απάντηση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας κατήγγειλε ως προσβλητική τη συμπεριφορά των αντιδημάρχων του Δήμου Φιλιατών Δημητρίου Τσότση  Πέτρου Κατσάρη και προς τους εργαζομένους. 

Οι αντιδήμαρχοι απάντησαν ότι η υπενθύμιση των υποχρεώσεών τους στους εργαζομένους δεν είναι προσβολή ούτε εργοδοτική τρομοκρατία.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσότση και Κατσάρη απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου Φιλιατών.

Την Παρασκευή 22/5/2020 η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών κάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου για ενημέρωση. Μια ενημέρωση που σαν σκοπό είχε ότι από εδώ και μπρος θα εφαρμοστεί το νόμος και τάξη.

Αντί η Δημοτική Αρχή να αναφερθεί στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που έχει ο Δήμος σε όλες τις ειδικότητες, αντί να αναφερθεί στην υπέρ προσπάθεια όλου του προσωπικού του Δήμου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την χώρα μας, ότι έδωσαν οι υπάλληλοι τον καλύτερο εαυτό τους, η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών επιλέγει για μια ακόμη φορά να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε καλά και κακά παιδιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλιατών προβαίνει σε ενέργειες που απαξιώνουν την υπηρεσιακή αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια των συναδέλφων με καθημερινές «επιθέσεις» ασκώντας λεκτική βία και ψυχολογικό πόλεμο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και να τους φέρει τον έναν απέναντι στον άλλον, είναι συνήθης τακτική αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία. 

Να μην δεχτούν και να μην συναινέσουν σε οποιαδήποτε απαίτηση της εργοδοσίας που έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα τους. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί και αυτή τη δοκιμασία με οργάνωση και διεκδίκηση. 

Μαζί με το Σωματείο μας θα δώσουμε τη μάχη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα σήμερα που οξύνεται ακόμα πιο πολύ η εργοδοτική επίθεση.

Ταυτόχρονα καλούμε τον Δήμαρχο Φιλιατών να παρέμβει άμεσα και να ανακαλέσει στην τάξη τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσότση και Κατσάρη".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΟΤΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας με εισαγγελικό ύφος απευθυνόμενη και στους δύο μας Αντιδημάρχους. Μια τακτική ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους στους εργαζόμενους ταυ Δήμου, θεωρήθηκε "Εργοδοτική τρομοκρατία". 

Κύριε Πρόεδρε, Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία σεβόμαστε με το παραπάνω αλλά έχουν και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν στο ακέραιο. 

Η υπενθύμιση των υποχρεώσεων από πότε Θεωρείται προσβολή των δικαιωμάτων τους και εργοδοτική τρομοκρατία; Στο Δήμο Φιλιατών δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων όπως εσείς επιθυμείτε. 

Υπάρχουν εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο και με ιδιαίτερο ζήλο και υπάρχουν ευτυχώς λίγοι εργαζόμενοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργούν προβλήματα σε βάρος άλλων εργαζομένων. 

Εμείς επαινούμε τους πρώτους, εσείς επαινείτε τους δεύτερους. Οι πολίτες όμως ξέρουν να διακρίνουν καλύτερα από εσάς».
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μια καταγγελία και μια απάντηση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1679958862963962071
Σχόλια
item