Γιάννενα: Μ. Κεφάλα – Προτεραιότητα η στήριξη της εργασίας

Γιάννενα: Μ. Κεφάλα – Προτεραιότητα η στήριξη της εργασίας
Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η πανδημία σε βάθος χρόνου, εμφανίστηκε η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα, σε δηλώσεις της στο ITV.
Το πακέτο στήριξης της επιχειρηματικότητας, της αγοράς εργασίας με έμφαση στον κλάδο του τουρισμού και στην εστίαση, συνιστά σύμφωνα με την κα Κεφάλα ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, με 24 δις, από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί ποτέ στη χώρα. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Κεφάλα στην επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει και να στηρίξει την εργασία και όχι την ανεργία, με μία λογική επιδοματικού χαρακτήρα.
Παρεμβάσεις για παλαιό Πανεπιστήμιο και Φυλακές
Τις τελευταίες ημέρες η κα Κεφάλα μέσα από την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα ανέδειξε δύο χρονίζοντα ζητήματα για την πόλη και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. 
Αναφορικά με την αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, η κα Κεφάλα έκανε γνωστό, πως έχει έρθει σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Γεν. Γραμματέα του υπ. Οικονομικών και την ΕΤΑΔ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των προς αξιοποίηση από την ΕΤΑΔ, προς τους τοπικούς φορείς. 
Υπενθυμίζεται, ότι το ITV πριν από δύο περίπου μήνες είχε αναδείξει το θέμα με τον Συντονιστή της ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, να υποστηρίζει, πως από τη στιγμή που το υπ. Οικονομικών ανάψει το «πράσινο φως», η παραχώρηση της χρήσης στους τοπικούς φορείς, είναι μία τυπική διαδικασία.
Τέλος, η κα Κεφάλα, επανέφερε το θέμα της ανέγερσης νέου σωφρονιστικού καταστήματος στα Ιωάννινα, με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του σχεδιασμού από τη Γεν. Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για την ανέγερση τεσσάρων συνολικά νέων σωφρονιστικών καταστημάτων στη χώρα. 
Βασικό «όπλο» στη διεκδίκηση ώστε ένα από τα τέσσερα καταστήματα, να ανεγερθεί στα Ιωάννινα, είναι και η απόφαση του δημ. συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών (πρώην δήμου Μπιζανίου) για την παραχώρηση έκτασης στην ΤΚ Κόντσικας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μ. Κεφάλα – Προτεραιότητα η στήριξη της εργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3384700753626039498
item