Ήπειρος: ΦΟΔΣΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε Ελληνικό και Βλαχέρνα τα απορρίμματα των Παξών Ήπειρος: ΦΟΔΣΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε Ελληνικό και Βλαχέρνα τα απορρίμματα των Παξών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΦΟΔΣΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε Ελληνικό και Βλαχέρνα τα απορρίμματα των Παξών

Ήπειρος: ΦΟΔΣΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε Ελληνικό και Βλαχέρνα τα απορρίμματα των Παξών
Το «πράσινο φως» για την μεταφορά 1.500 τόνων απορριμμάτων από τους γειτονικούς Παξούς στους ΧΥΤΑ του Ελληνικού και της Βλαχέρνας, άναψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου. 
Η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών μετά την αποδοχή του αιτήματος του Φορέα ώστε η συζήτηση και η απόφαση να γίνει δια ζώσης.
Ουσιαστικά, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρόεδρος του Φορέα Νίκος Καλαντζής ήταν μονόδρομος η συγκεκριμένη απόφαση μιας και ήδη ο δήμος Ηγουμενίτσας υποστηρίζει τεχνικά τους Παξούς «πρόκειται για έναν γειτονικό δήμο τουριστικό τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. 
Άλλωστε στην τεχνική επάρκεια τον υποστηρίζει ήδη ο Δήμος Ηγουμενίτσας» ανέφερε
χαρακτηριστικά ενώ όπως είπε η Ήπειρος «ανοίγει την συζήτηση» για την διαχείριση απορριμμάτων και από άλλες περιφέρειες.
Ο Δήμος Παξών πάντως ζήτησε μεταφορά μιας σχετικά μικρής σε διαχείριση ποσότητας σε
σχέση με άλλους δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης απορριμμάτων αλλά
έχουν μεγάλες ποσότητες όπως για παράδειγμα η Κέρκυρα ή η Λευκάδα.
Ο ΦΟΔΣΑ, μετά την αποδοχή του αιτήματος ανοίγει μια νέα προοπτική και συζήτηση για πι-
θανή μεταφορά απορριμμάτων στο εργοστάσιο από άλλες περιοχές.
«Θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε απορρίμματα άλλων περιοχών που δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση για την επεξεργασία στο εργοστάσιο» τόνισε ο κ. Καλαντζής.
Παράλληλα, εξίσου σημαντική και η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου για την
αποδοχή των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί με την Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση των έργων επέκτασης υφιστάμενων ΧΥΤΑ και μετατροπής τους σε ΧΥΤΥ.
«Υπήρξε Σύμφωνη γνώμη και αποδοχή προγραμματικών συμβάσεων για αποδοχή των έργων που έχει αναλάβει η περιφέρεια Ηπείρου. 
Τη λειτουργία των έργων αυτών θα την αναλάβει ο φορέας. Για εμάς έχει σημασία γιατί μιλάμε για 40,000 τόνους που μοιράζεται σε όλη την Ήπειρο» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να πάνε στο μέλλον σε «μηδενική ταφή».

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: ΦΟΔΣΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε Ελληνικό και Βλαχέρνα τα απορρίμματα των Παξών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7950799335409076804
Σχόλια
item