Αποτυχημένη απόπειρα πειρατείας σε πλοίο υπό βρετανική σημαία Αποτυχημένη απόπειρα πειρατείας σε πλοίο υπό βρετανική σημαία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αποτυχημένη απόπειρα πειρατείας σε πλοίο υπό βρετανική σημαία

Αποτυχημένη απόπειρα πειρατείας σε πλοίο υπό βρετανική σημαία
Στόχος ένοπλων πειρατών έγινε το τάνκερ Stolt Apal, υπό βρετανική σημαία, ενώ έπλεε στα νερά του Κόλπου του Άντεν χθες (17.05), οι οποίοι τελικά απωθήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του σκάφους Stolt Tankers.

Οι πειρατές πλησίασαν το τάνκερ με δύο ταχύπλοα, περίπου 75 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Υεμένης, διευκρίνισε η εταιρεία. Η θαλάσσια οδός, που διέρχεται από τον Κόλπο του Άντεν, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη.

«Έπειτα από πολλές προειδοποιητικές βολές της ομάδας των ένοπλων φουρών πάνω στο Stolt Apal, επιβαίνοντες στα ταχύπλοα άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου. 

Η ομάδα των ένοπλων φρουρών ανταπέδωσε τα πυρά, εξουδετερώνοντας ένα ταχύπλοο και τερματίζοντας την καταδίωξη. Πολεμικό πλοίο της συμμαχίας έσπευσε στην περιοχή και το Stolt Apal συνέχισε το ταξίδι του» ενημέρωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποια συμμαχία αναφερόταν.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες αρμόδιες για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, στην περιοχή όπου έπλεε το τάνκερ περιπολούν διεθνείς ναυτικές δυνάμεις λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης επιθέσεων πειρατών.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος η γέφυρα του δεξαμενόπλοιου υπέστη ελαφριές ζημιές από τις σφαίρες, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε επηρεάστηκε το φορτίο. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης για να σχολιάσει το συμβάν.

Η Stolt Tankers είναι θυγατρική της νορβηγικής Stolt-Nielsen.
Εμπορικά πλοία έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στόχοι επιθέσεων στον Κόλπο του Άντεν και στο στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ από ένοπλες ομάδες και εξτρεμιστές, για παράδειγμα μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).

Εξάλλου η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει κατηγορήσει το σιιτικό κίνημα ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, ότι έχει αποπειραθεί να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα ταχύπλοα-βόμβες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Dryad Global, αυτό ήταν το ένατο καταγεγραμμένο συμβάν αυτής της φύσης στον Κόλπο του Άντεν φέτος.
(φωτογραφία αρχείου)

epirusblog.gr
5 of 5
Αποτυχημένη απόπειρα πειρατείας σε πλοίο υπό βρετανική σημαία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5299108353981923460
Σχόλια
item