Άρτα: Ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από το χαλάζι Άρτα: Ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από το χαλάζι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από το χαλάζι

Άρτα: Ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από το χαλάζι
Με εντολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας πραγματοποίησαν σήμερα στις 29-05-2020 επιτόπιους ελέγχους – αυτοψίες σε καλλιέργειες ακτινιδίων, εσπεριδοειδών, ελιών και κτηνοτροφικών φυτών σε συγκεκριμένες περιοχές της ΠΕ Άρτας, στις οποίες αναφέρθηκαν ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 28-05-2020.
Επισκέφθηκαν τις ΤΚ Κεραματών, Ανθοτόπου, Αγ. Παρασκευής, Ακροποταμιάς, Παχυκαλάμου και Νεοχωρίου στις οποίες διαπιστώθηκαν τα εξής:
Σημαντικότατες ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες ακτινιδιάς, εσπεριδοειδών, ελιάς και αροτριαίων καλλιεργειών σε όλη την προαναφερόμενη περιοχή. Η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε έντονα κτυπήματα στη φυλλική επιφάνεια (αποφύλλωση και τεμαχισμό των φύλλων) και στα καρπίδια των δενδρωδών καλλιεργειών (έντονη καρπόπτωση, βαθιά έλκη στα καρπίδια που έμειναν στα δένδρα και στους βλαστούς) ενώ στις καλλιέργειες κτηνοτροφικών φυτών (καλαμπόκι, μηδική) σημειώθηκαν σοβαρότατες ζημιές. 
Τα παραπάνω αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα πρωτίστως τη μείωση της αναμενόμενης παραγωγής της τρέχουσας εσοδείας, ενδεχομένως και της επόμενης χρονιάς και δευτερευόντως την εμφάνιση έντονων μυκητολογικών προσβολών και βακτηρίων στις φυτείες.  
Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες καθώς και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές από το χαλάζι
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4095228822956134873
Σχόλια
item