Ανδρουλάκης: Αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει η ΕΕ τη Γενοκτονία των Ποντίων Ανδρουλάκης: Αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει η ΕΕ τη Γενοκτονία των Ποντίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει η ΕΕ τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ανδρουλάκης: Αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει η ΕΕ τη Γενοκτονία των Ποντίων

Επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι, με την οποία ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την σημερινή ημέρα μνήμης για τους 350.000 θανάτους Ποντίων.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Σήμερα τιμούμε την 101η επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Γενοκτονία των Ελληνικών και ευρύτερα χριστιανικών πληθυσμών των περιοχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε ξεκινήσει ήδη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1923 όταν και ολοκληρώθηκε, πάνω από 350.000 Έλληνες του Πόντου είχαν χάσει τη ζωή τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάνω από όλα ένα σχέδιο ειρήνης. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή,   όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον. 

Ο στόχος της αναγνώρισης και των εκδηλώσεων μνήμης μιας Γενοκτονίας δεν είναι η αναζωπύρωση παλαιών αντιπαραθέσεων μεταξύ λαών και χωρών. 

Αντιθέτως, η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. 

Αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην ειρήνη και τη διαρκή καταπολέμησης της βίας, των φυλετικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και κάθε άλλης μορφής διακρίσεων. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το πρώτο κοινοβούλιο με άμεσα εκλεγμένους αντιπροσώπους από 27 διαφορετικές χώρες, που μιλούν 24 διαφορετικές γλώσσες, πρέπει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια.  

Για το λόγο αυτό, σας ζητώ ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσουμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να τιμήσουμε την επέτειο αυτών των τραγικών γεγονότων».

epirusblog.gr
5 of 5
Ανδρουλάκης: Αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει η ΕΕ τη Γενοκτονία των Ποντίων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8942311698375836181
Σχόλια
item