Γιάννενα: Το Νέο Κλειστό ξανά σε δράση από τη Δευτέρα Γιάννενα: Το Νέο Κλειστό ξανά σε δράση από τη Δευτέρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Νέο Κλειστό ξανά σε δράση από τη Δευτέρα

Γιάννενα: Το Νέο Κλειστό ξανά σε δράση από τη Δευτέρα
Με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ ξεκινά τη Δευτέρα 25 Μαΐου τη λειτουργία του και το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Λειτουργίας. 
Σε πρώτη φάση, όπως προβλέπεται για το σύνολο των κλειστών αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, θα επιτρέπεται η ατομική ή και η ομαδική προπόνηση των αθλητών, χωρίς όμως ασκήσεις σωματικής επαφής, και μέχρι έξι άτομα το ανώτερο. 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλίας Γκαζιάνης, είναι μία νέα πραγματικότητα, δύσκολη για όλους, στην οποία όμως οφείλουν άπαντες να προσαρμοστούν.
Για τη λειτουργία του Νέου Κλειστού από τη Δευτέρα ισχύουν οι εξής κανόνες:
1. Με ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές των σωματείων θα είναι ηλικίας άνω των 13 ετών.
2. Με ευθύνη των συλλόγων θα γίνονται ατομικές προπονήσεις είτε ομαδικές προπονήσεις χωρίς ασκήσεις με αντίπαλο σε γκρουπ των 5-6 ατόμων. 
Οι αθλητές θα πρέπει να είναι σε επαρκή απόσταση μεταξύ τους (2 μέτρα κατ’ ελάχιστον) χωρίς να έρχονται σε σωματική επαφή μεταξύ τους και χρησιμοποιώντας ατομικές μπάλες και ατομικό εξοπλισμό.
3. Δεν θα επιτραπεί είσοδος άνω των 25 ατόμων (αθλητών, προπονητών, παραγόντων) βάσει της επιφάνειας του γηπέδου.
4. Κάθε αθλούμενος θα πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιής, η οποία θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή ιατρού. Θα πρέπει να προσκομιστεί στην Επιτροπή Λειτουργίας λίστα αθλητών που πρόκειται να αθληθούν στο γήπεδο μαζί με τις παραπάνω ιατρικές βεβαιώσεις. Αθλητής εκτός λίστας δεν πρόκειται να εισέλθει στο γήπεδο. Η λίστα μπορεί να ανανεώνεται σταδιακά.
5. Οποιοδήποτε μέλος συλλόγου (προπονητής, αθλητής, παράγοντας)  εισέρχεται στο γήπεδο υποχρεούται να γράφει το όνομά του και να υπογράφει στον ημερήσιο κατάλογο καταγραφής εισερχομένων-εξερχομένων ατόμων. 
6. Η προπόνηση θα διαρκεί 1 ώρα. Η επόμενη προπονητική ώρα θα ξεκινάει 30 λεπτά μετά την λήξη της προηγούμενης προκειμένου να υπάρχει χρόνος να εκκενωθεί το κτίριο και να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες απολύμανσης από τους φύλακες του γηπέδου.
7. Τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά. Οι αθλητές των συλλόγων θα αλλάζουν ενδυμασία εναλλάξ στα καθίσματα των πάγκων των ομάδων. Τα καθίσματα μετά την έξοδο των αθλητών θα απολυμαίνονται από το προσωπικό του γηπέδου.
8. Η αίθουσα με τα βάρη θα παραμείνει κλειστή.
9. Θα υπάρχουν συσκευές αντισηπτικών υγρών εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου για χρήση από τους συλλόγους.
10. Το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο υποχρεούται βάσει οδηγιών της ΓΓΑ να φοράει προστατευτική μάσκα.
11. Οι φύλακες του γηπέδου θα φοράνε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια όταν βρίσκονται στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου. 
12. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο το WC και ο νιπτήρας ενός συγκεκριμένου αποδυτηρίου όταν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.
13. Το βράδυ θα γίνεται απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου.
14. Ο κλιματισμός του γηπέδου απαγορεύεται να λειτουργήσει.
Οι Σύλλογοι που ενδιαφέρονται να κάνουν προπονήσεις στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο να αποστείλουν email στο info@neokleisto.gr μέχρι την Παρασκευή στις 14:00 με τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν να προπονηθούν προκειμένου να καταρτισθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του γηπέδου. 
Παρεμβάσεις
Η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού παράλληλα εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τη δυνατότητα της καραντίνας και υλοποίησε μία σειρά έργων στο Νέο Κλειστό, όπως είναι η κατασκευή νέων αποδυτήριων διαιτητών, νέων αποδυτηρίων για Αμεα, ελαιοχρωματισμοί και διαγράμμιση στο χώρο στάθμευσης
Το επόμενο διάστημα έχουν δρομολογηθεί θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά οροφής του γηπέδου με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led και θα αντικατασταθεί ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα χρονόμετρα των 24 δευτερολέπτων με νέο μεγαλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες πίνακα. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Νέο Κλειστό ξανά σε δράση από τη Δευτέρα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4888611981204501925
Σχόλια
item