Τραγωδία στη Σκόπελο: Το δράμα του συζύγου συνεχίζεται

Τραγωδία στη Σκόπελο: Το δράμα του συζύγου συνεχίζεται

Πιέσεις στον σύζυγο από την Αστυνομία για νεκροψία με τεράστιο κόστος

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στη Σκόπελο από το θάνατο μιας γυναίκας, η οποία έχασε τη ζωή της όταν στη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας χτυπήθηκε από κεραυνό.

Τελειωμό δεν έχει το δράμα του συζύγου της άτυχης 50χρονης που χτυπήθηκε από κεραυνό το πρωί της Τρίτης (26.5) στην Σκόπελο και έχασε ακαριαία την ζωή της. Όπως κατήγγειλε στο OPEN ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, η Αστυνομία του νησιού κάλεσε τον σύζυγο της 50χρονης ασκώντας του για περισσότερη από μισή ώρα ψυχολογική πίεση προκειμένου να αποδεχτεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς της γυναίκας του στη Λάρισα για νεκροψία!

«Το κόστος αγγίζει τις 3000-4000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι ο άνθρωπος που παίρνει μια μικρή σύνταξη δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό. Ρωτούν τον άνθρωπο αυτό αν έχει τα χρήματα» είπε από την πλευρά του στην τηλεόραση του Ant1 o αντιδήμαρχος Σκοπέλου Νίκος Βαφίνης

Στα έξοδα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η νεκροφόρα, το φορίο, η διακομιδή, ο έλεγχος Covid που πρέπει να γίνει, το ψυγείο. «Αυτή την εποχή πιέσεις μέσα στην Αστυνομία πρέπει να αποφεύγονται. 

Δεν έπρεπε να ασκηθεί καμία ψυχολογική πίεση. Έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος για να μεταφερθεί» πρόσθεσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως του εξήγησαν, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος από την κόρη της θανούσης ότι αυτός έφταιγε για τον... κεραυνό. «Είναι ένας άνθρωπος χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ίσα-ίσα 450 ευρώ. 

Ο άνθρωπος δεν έχει ούτε την διάθεση μετά το τραγικό συμβάν, ούτε τα χρήματα για να την μεταφέρει» δήλωσε στο OPEN o δήμαρχος Σκοπέλου

Σύμφωνα με την νομοθεσία σε περιπτώσεις ατυχημάτων επιβάλλεται η νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν και επίσημα τα αίτια θανάτου.  

Πως έγινε το τραγικό περιστατικό 

«Γύρω στις 10:00 χθες το πρωί ξέσπασε ένα μπουρίνι, το οποίο βρήκε το ζευγάρι στον κήπο, μπροστά από το σπίτι, κάνοντας αγροτικές εργασίες. 

Έπεφταν οι βροντές και οι άνθρωποι ξεκίνησαν να μπουν μέσα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Νίκος Βαφίνης. 

Όπως περιέγραψε, προχωρούσε μπροστά ο σύζυγος και ακολουθούσε η άτυχη γυναίκα. «Ξαφνικά έπεσε ένας ισχυρός κεραυνός, γύρισε ο άνδρας και βλέπει τη γυναίκα χτυπημένη κάτω». 

Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στο κέντρο Υγείας, ωστόσο η γυναίκα είχε ήδη χάσει τη μάχη με τη ζωή ακαριαία.
epirusblog.gr
5 of 5
Τραγωδία στη Σκόπελο: Το δράμα του συζύγου συνεχίζεται
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7256448929519172740
item