Άρτα: Έτοιμα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Άρτας για τους μαθητές του Δημοτικού Άρτα: Έτοιμα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Άρτας για τους μαθητές του Δημοτικού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Έτοιμα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Άρτας για τους μαθητές του Δημοτικού

Άρτα: Έτοιμα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Άρτας για τους μαθητές του Δημοτικού
Πανέτοιμοι και απόλυτα προετοιμασμένοι με όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να υποδεχτούν ξανά στις αίθουσες διδασκαλίας τους τα παιδιά του Δημοτικού, δηλώνουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας και η οποία έχει ως εξής:
«Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά, 
ελπίζουμε και ευχόμαστε να είστε όλοι καλά μετά από την πρωτοφανή πανδημία που δεν έπληξε μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια κοινότητα. 
Την 10η Μαρτίου, παραμονή της πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας, διακόπηκε η λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με κυβερνητική εντολή. Και πράγματι κανείς και καμμιά μας δεν παραβίασε αυτή την εντολή.
Και ασφαλώς οι συνάδελφοι – ιδιοκτήτες ΚΞΓ – δεν αδιαφόρησαν για τους μαθητές τους. Πολύ σύντομα στράφηκαν στην ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές. 
Κάποιοι εξακολούθησαν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου κυρίως με τα μεγαλύτερα παιδιά, κάποιοι έστελναν υλικό μέσα από εκπαιδευτικές πλατφόρμες ενώ άλλοι συνδύασαν τις νέες μεθοδολογίες προς όφελος των μαθητών.
Μετά λοιπόν από περίπου τρείς μήνες κοινωνικής απομόνωσης και μεγάλης προσπάθειας εκ μέρους όλων μας, αρχίσαμε ήδη να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. 
Μετά τις υποδείξεις των ειδικών, η Υπουργός Παιδείας έδωσε την άδεια στα Κέντρα ξένων γλωσσών να ανοίξουν στις 18 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχοντας εξασφαλίσει όλες τις υγειονομικές συνθήκες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. 
Όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών των μελών μας έχουν απολυμάνει και διαμορφώσει τους χώρους τους ανάλογα ώστε να εξασφαλίσουν την απόλυτη υγιεινή στα σχολεία τους, πρακτική που εφαρμόζουν πάντα.
Και έφθασε η ώρα να επιστρέψουν τα παιδιά του Δημοτικού στα θρανία μας την Δευτέρα 1η Ιουνίου και να γεμίσουν γέλια και φωνές οι αίθουσες μας. Περιμένουμε με χαρά τα μικρά μας για να ολοκληρώσουμε την ύλη της τάξης τους.
Βέβαια, λόγω της καραντίνας και των μέτρων πρόληψης έπρεπε να ακυρώσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας Spelling Bee, Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Δραστηριοτήτων, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Green Day Picnic … Δεν πειράζει, η επόμενη σχολική χρονιά θα είναι πιο γεμάτη και πιο πετυχημένη»!
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έτοιμα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Άρτας για τους μαθητές του Δημοτικού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3573802976742916524
Σχόλια
item