Σχολεία: Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου -Τι ισχύει για την εξ αποστάσεως διδασκαλία Σχολεία: Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου -Τι ισχύει για την εξ αποστάσεως διδασκαλία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σχολεία: Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου -Τι ισχύει για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Σχολεία: Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου -Τι ισχύει για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Επιστρέφουν στο σχολείο και τις τάξεις και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και των Γυμνασίων, μετά την καραντίνα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό θα είναι και το δεύτερο κύμα μαθητών που θα επιστρέψει στα σχολεία, καθώς στις 11 Μαΐου είχαν γυρίσει στις τάξεις οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, με τα μαθήματα να γίνονται κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες.

Τα σχολεία θα συνεχίσουν να έχουν δύο ζώνες λειτουργίας δηλαδή, θα γίνει διαίρεση τμημάτων σε 2 υποτμήματα (1,5 μ. απόσταση και έως 15 μαθητές ανά τμήμα). Θα ισχύει εκ περιτροπής διδασκαλία στα 2 υποτμήματα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή / Τρίτη, Πέμπτη και αντίστροφα).

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την επιστροφή στα σχολεία
«Συνεχίζοντας, σας ενημερώνω ότι την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων με την επιστροφή στα θρανία της Γ’ Λυκείου, η οποία κύλησε δίχως προβλήματα» ανέφερε για το θέμα στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία και προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών την περασμένη εβδμάδα. Συγκεκριμένα τόνισε πως έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής, αποθήκευσης ήχου και εικόνας.

Ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι κλειδωμένες με έλεγχο εισόδου από τον ή την εκπαιδευτικό.

«Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής αλλά και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως. Και αυτό κάνει» είπε.

Τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης στα σχολεία
Όπως συνέβη και με τους μαθητές Γ' Λυκείου, έτσι και οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί Γυμνασίου και Λυκείου θα πρέπει να συμμορφώνονται στα παρακάτω μέτρα προφύλαξης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μοιράστηκε πρόσφατα το νέο βίντεο της κυβέρνησης, με τον Γιώργο Λέντζα για της οδηγίες προστασίας των μαθητών:

Αντισηπτικά στο σχολείο, φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα
Διαφορετικά διαλείμματα και απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων
Προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών
Δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή ατόμου που νοσεί)
Ζωντανή παρακολούθηση μαθήματος εξ αποστάσεως για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο

Προαγωγικές και Απολυτήριες Εξετάσεις
Μη διενέργεια προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων
Έμφαση στην κάλυψη της ύλης (οδηγίες Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής)
Αξιολόγηση βάσει βαθμών τετραμήνων
Μαζί με τα σχολεία ανοίγουν και τα φροντιστήρια

Στις 18 Μαΐου, μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια καθώς και αυτά των ξένων γλωσσών, στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης όπως 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ μαθητών και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα. επίσης, την Δευτέρα ξεκινάει και πάλι η λειτουργία δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης.

Τι θα ισχύει:

Διεξαγωγή θεωρητικών μαθημάτων με αύξηση ωρολογίου προγράμματος κατά 2 ώρες την ημέρα
Περιορισμός 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση
Δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων
Λήξη έτους κατάρτισης: 30 Ιουνίου ή 30 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την ειδικότητα και τη δυνατότητα διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων.

Μαθητεία
Αύξηση ωρών εργαστηριακού μαθήματος κατά 2 ώρες την εβδομάδα
Αύξηση χρόνου εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας από 4 σε 5 ημέρες την εβδομάδα
Λήξη έτους: σταδιακά έως 15 Νοεμβρίου (αντί για 15 Σεπτεμβρίου)

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Διεξαγωγή μαθημάτων μόνο για μαθητές Β’ κύκλου που αποφοιτούν φέτος
Περιορισμός 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση
Λοιποί μαθητές: προαγωγή βάσει της περιγραφικής αξιολόγησης που είχαν λάβει προ αναστολής λειτουργίας
Λήξη σχολικού έτους: 30 Ιουνίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Σχολεία: Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου -Τι ισχύει για την εξ αποστάσεως διδασκαλία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8748407507042376218
Σχόλια
item