Γιάννενα: Έναρξη αιτήσεων για περισσότερα τραπεζάκια

Γιάννενα: Έναρξη αιτήσεων για περισσότερα τραπεζάκια
Έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση των νέων ρυθμίσεων για τα καταστήματα εστίασης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι εναρμονισμένες με όσα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο και θα διέπονται από δύο βασικές αρχές:
-Να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης μετά από ένα μεγάλο διάστημα διακοπής των εργασιών τους.
-Να διατηρηθεί στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση και διακίνηση.
Με αυτούς τους άξονες θα εξεταστούν όλα τα αιτήματα που θα υποβληθούν για επιπλέον παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων.
Είναι σαφές ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την στήριξη του κλάδου της εστίασης. 
Όμως αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της νομιμότητας, με διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης των πεζών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, χωρίς να απομακρυνθούν υπάρχουσες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους και χωρίς να προστεθούν άλλες.
Βασικό ζητούμενο είναι κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου να λειτουργεί ομαλά και χωρίς ακρότητες η πόλη.
Ο Δήμος συγκρότησε ήδη τριμελή επιτροπή από υπαλλήλους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η οποία θα επεξεργάζεται και θα εγκρίνει ανάλογα τα αιτήματα των καταστηματαρχών, που επιθυμούν την παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου.
Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (Μ. Μπότσαρη 17, τηλ. Επικοινωνίας: 26513-61358 και 61166) τόσο για την κατάθεση αιτημάτων χορήγησης αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου, όσο και για την υποβολή προτάσεων επί σχεδίου για την επέκταση της δραστηριότητας τους στον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, πέραν αυτού που τους αναλογεί.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών έχει αναρτηθεί αίτηση με οδηγίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σχετικό linkQ  https://www.ioannina.gr/%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82/ 
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (σε ηλεκτρονική μορφή) μπορούν να αποστέλλονται και ηλεκτρονικά στο e-mail:  dtoa-dimos@ioannina.gr
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έναρξη αιτήσεων για περισσότερα τραπεζάκια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9134693918167157258
item