Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί -Ο «αρχιτέκτονας» του μνημονίου Αγκυρας-Λιβύης Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί -Ο «αρχιτέκτονας» του μνημονίου Αγκυρας-Λιβύης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί -Ο «αρχιτέκτονας» του μνημονίου Αγκυρας-Λιβύης

Κόσμος περπατά στην Τουρκία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία εν μέσω κορωνοϊού, καθώς ο σχεδιαστής του συμφώνου μεταξύ της Αγκυρας και της Λιβύης φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος το περασμένο Σάββατο μετατέθηκε αιφνίδια, με διάταγμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, από τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων, υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί, γνωστός ως «ο αρχιτέκτονας του μνημονίου συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης», δήλωσε ότι κατηγορήθηκε με κατασκευασμένες κατηγορίες και γι' αυτό αποχωρεί από το στράτευμα.

Σημειώνεται ότι μια από τις εξηγήσεις για την αιφνίδια απομάκρυνση του Γιαϊτζί από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όπως αποκάλυψε απόστρατος τούρκος συνταγματάρχης στην τουρκική τηλεόραση, ήταν η παρέμβαση του Γιαϊτζί σε διαγωνισμό για προμήθεια καλωδίων για τις τορπίλες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όπου τον διαγωνισμό κέρδισε κάποιος γνωστός του τούρκου επιτελάρχη.

Ωστόσο άλλη επιτροπή έκρινε το υλικό ακατάλληλο με αποτέλεσμα ο Γιαϊτζί να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Η εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό προμήθειας διαμαρτυρήθηκε στο υπουργείο Άμυνας και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, η δε αρμόδια επιτροπή που διερευνά το θέμα ζήτησε την απομάκρυνση του Τούρκου αντιναυάρχου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος της Χουριέτ, Νεντίμ Σενέρ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Σύμφωνα με πληροφορίες μου από το άμεσο περιβάλλον του, ο Γιαϊτζί, από τον οποίο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε σήμερα να εγκαταλείψει τη θέση του στο Πολεμικό Ναυτικό και να μετατεθεί στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι παρουσίασαν για εκείνον έναν πλαστό φάκελο και αυτό ήταν άδικο».

TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI İSTİFA ETTİ... Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün Deniz Kuvvetleri’ndeki Kurmay Başkanlığı’nı bırakıp Genelkurmay’a geçmesini istediği Yaycı, düzmece bir dosya ile haksızlığa uğradığını belirterek istifa etti
Hürriyet.com.tr| #EvdeKal
🏠
@Hurriyet
O karara dair @nedimsener2010 yazdı: hry.yt/x1Qfa
epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί -Ο «αρχιτέκτονας» του μνημονίου Αγκυρας-Λιβύης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3206427950977755365
Σχόλια
item